REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nešvarių biuletenių istorijoje – pagyrimas liberalams

Žinių radijas

Vyriausiajai rinkimų komisijai nurodžius, kad dalis iš Trakų rinkimų apygardos gautų vokų buvo atklijuoti, o atplėštuose vokuose buvo negaliojantys biuleteniai, kurių daugumoje balsai buvo atiduoti Liberalų sąjūdžiui, Mykolo Romerio universiteto politologė Rima Urbonaitė „Žinių radijui“ sakė, kad liberalų laikysena šiuo klausimu yra sveikintina.

REKLAMA
REKLAMA

„Daug įtarimų kelia Trakų rajono atvejis – faktas tas, kad šitą dalyką reikėtų ištirti. Šiuo atveju Liberalų Sąjūdžio ir pačio Eligijaus Masiulio pozicija yra labai kategoriška, kas yra sveikintina. Tas kategoriškumas yra toks, kad nustačius faktą, jie patys prašytų anuliuoti rezultatus ir išaiškinti nugalėtoją iš naujo. Čia yra gerai, kad partijos taip daro“, - laidoje „Aktualioji valanda“ sakė R. Urbonaitė.

REKLAMA

Pasak jos, tokia liberalsąjūdiečių pozicija yra principinga ir teisinga. Jie, politologės teigimu, pasimokė iš kitų partijų panašių istorijų:

„Tai yra gera pamoka, iš kurios Masiulis pasimokė ir žinojo, kad reikia užimti tvirtą poziciją“, - teigė R. Urbonaitė.

Ji pažymi, kad nei VRK, nei teisėsaugos neturėtų užsimerkti prieš tai, jog buvo gauta pranešimų apie balsų pirkimą, kurių kaina svyravo nuo 80 euro centų iki 15 eurų.

Preliminariais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, konservatoriai savivaldybių tarybų rinkimuose surinko 15,72 proc., nusileidę tik socialdemokratams (19,03 proc.). Trečioje vietoje - Liberalų sąjūdis (15,54 proc.).

 

Parengė Ieva Kazlauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų