REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą išrinkta ekonomistė Aušra Maldeikienė sako apie savo sėkmę sekmadienį vykusiuose rinkimuose sužinojusi ankstyvą pirmadienio rytą, ir ši žinia jai pačiai buvusi netikėta, nes jokių nerealių pažadų rinkėjams ji nedalijo.

Į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą išrinkta ekonomistė Aušra Maldeikienė sako apie savo sėkmę sekmadienį vykusiuose rinkimuose sužinojusi ankstyvą pirmadienio rytą, ir ši žinia jai pačiai buvusi netikėta, nes jokių nerealių pažadų rinkėjams ji nedalijo.

REKLAMA

Žinia šokiravo ir šeimą

„Aš pati sužinojau, kad esu išrinkta, iš 6-ą ryto žinutę atsiuntusių žurnalistų, ir dabar dar esu truputį pasimetusi, nes sutikau būti sąraše už paramą renkant parašus. Žirmūnų apygardoje nepasisekė (A. Maldeikienė siekė tapti kandidate rinkimuose į laisvą Seimo nario vietą, tačiau jai nepavyko surinkti reikiamo skaičiaus parašų, – red. past.), todėl nelabai tikėjau, kad kur nors galiu pakliūti. Tai, kad mane išrinko, man pačiai yra šiek tiek netikėta, bet nutariau priimti iššūkį ir daryti tai, ką manau esant reikalinga“, – naujienų portalui balsas.lt sakė žinoma ekonomistė.

Jos teigimu, dar labiau netikėta ši žinia buvo jos šeimos nariams – vyrui ir sūnui, kurie apie tai, kad ji apskritai kandidatavo į savivaldybės tarybą, sužinojo tik pirmadienio rytą. „Jie nežinojo, todėl jiems buvo šokas ir gavau šiek tiek barti. Labiausiai supyko turbūt dėl to, kad aš net nesakiau jiems. Bet nesakiau todėl, kad nelabai tikėjau, jog tai realu“, – pasakojo A. Maldeikienė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji teigia, kad esminis dalykas, dėl kurio ji priima šį iššūkį, – kadangi žmonės ja patikėjo, ji negali nuvilti. „Aš neagitavau žmonių už mane balsuoti, ir man labiausiai patinka tai, kad tie žmonės, kurie už mane balsavo, o jų buvo per 4,5 tūkst., – jie balsavo tikriausiai todėl, kad tiki, jog aš turiu padorumo ir tam tikrų kompetencijų, kad atstovaučiau jų interesams. Nieko nedariau ir gavau tuos balsus. Vadinasi, tie žmonės pozityviai vertina mano veiklą, tiki manimi. Ir tikrai padarysiu viską, ką galiu, kad jų nenuvilčiau“, – aiškino ji.

REKLAMA

Jokių kvailų pažadų nedalijau

Jos teigimu, vienintelė investicija – „20 metų darbo ir kalbėjimo“, o ne nerealių pažadų dalijimas. „Aš nerengiau jokios rinkimų programos. Ką tik išklausiau ponią R. Juknevičienę, kuri aiškino, kad visuomeniniai komitetai padeda į politiką įlįsti visokiems žmonėms, kurie turi daug pinigų. Bet mano rinkimų biudžetas buvo lygiai nulis litų – aš nekainavau nieko nei sau, nei savo šeimai, nei kam nors kitam. Neinvestavau į tai nė lito, išskyrus 20 metų darbo ir kalbėjimo.“

„Bet jokių kvailų pažadų nedalijau ir nesakiau, kad jūsų algą pakelsiu tiek, kiek jūs per mėnesį išleidžiate pietums, arba penktadaliu sumažinsiu jums mokesčius, arba dar kokių nors nesąmonių, kurias žadėjo ponas Remigijus Šimašius, kur iš tikrųjų gėda buvo skaityti“, – pridūrė žinoma ekonomistė.

REKLAMA
REKLAMA

Aiškinsis, iš kur ateina ir kur nueina pinigai

„Jeigu aplinkybės susiklostys palankiai ir man pasiseks, aš norėčiau dirbti tame komitete, kuris domisi miesto biudžetu. Norėčiau pabandyti išsiaiškinti, kaip iš tiesų pinigai yra formuojami, kur jie nueina ir kokia yra to nuėjimo logika. Skolos nėra pats tragiškiausias dalykas, bet svarbu išsiaiškinti, kaip jos atsiranda, kokia yra jų dinamika, kiek realu, kad jos nesugriaus miesto. Aš jaučiuosi galinti tai padaryti ir turinti tam tikrų kompetencijų tai aiškintis“, – atsakydama į klausimą apie tikslus, kurių sieks dirbdama Vilniaus miesto taryboje, kalbėjo A. Maldeikienė.

Ji pridūrė girdėjusi, kad tokia informacija labai sunkiai gaunama, tačiau bandysianti ją gauti. „Man sakė, kad ne tik tarybos nariai, bet ir valstybės vadovai turėdavo problemų, kai norėdavo tuos dalykus išsiaiškinti, todėl nevaidinu šventosios, bet kiek man oficialiai pasiseks, tiek aš darysiu“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dar vienas dalykas, – tai priklauso tik nuo manęs, – gal savo bloge, o gal sukursiu kitą specialų blogą, kuriame informuosiu miesto gyventojus, kokie klausimai yra nagrinėjami, kodėl aš balsuoju taip ar kitaip, kokie yra mano argumentai, kokius aš darau kompromisus ir kodėl juos darau. Ir taip pat rašysiu apie visus susitikimus su bet kokiomis lobistinėmis grupėmis. Aš ruošiuosi būti atvira ir susitikinėti su visais, kurie man patinka ir kurie nepatinka, ir apie tai labai aiškiai bei tiksliai informuosiu gyventojus. Kur, kada su kuo susitikau, kiek laiko truko ir kas sumokėjo už kavą“, – pirmadienio popietę aiškino A. Maldeikienė.

Anot jos, visuomenė turi žinoti, su kokiais žmonėmis susitikinėja politikas, o šis turi „aiškiai ir labai paprastai pasakyti, kodėl jis daro vieną ar kitą judesį, kaip jo turima informacija ir žinios nulemia tai, kas vyksta“.

REKLAMA

Kurį kandidatą į merus palaikys, spręs partija

A. Maldeikienė sakė dar nežinanti, kurį kandidatą į sostinės merus – R. Šimašių ar Artūrą Zuoką – palaikys partija „Lietuvos sąrašas“, su kuria ji dalyvavo rinkimuose. Tačiau ji prasitarė neatmetanti, kad tai bus Liberalų sąjūdžio kandidatas R. Šimašius.

„Mes šiandien vakare susitiksime, kalbėsimės apie tai su ponu Dariumi Kuoliu. Nors aš neturiu tiesioginių įsipareigojimų šiai partijai, bet turiu moralinį įsipareigojimą bendrauti su žmonėmis, kurie mane iškėlė, ir tai darysiu. Mes priimsime sprendimą. Kiek žinau, ponas D. Kuolys yra linkęs remti poną R. Šimašių, bet galutinai apie tai spręsime šiandien vakare“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų