REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prestižiniame "Šešių nacijų" regbio turnyre savaitgalį vyks trečiasis turas, kuris gali tapti tikra varžybų puošmena. Trys įspūdingi mačai, trys intriguojantys regbio spektakliai, fantastiška atmosfera didžiausiuose stadione - visa tai vyks Airijoje, Prancūzijoje ir Škotijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Airija – Anglija

Tikras regbio šedevras bus kuriamas Airijos sostinėje Dubline. Mačas, į kurį jau senokai parduoti visi bilietai, yra nepaprastai didelės svarbos. "Šešių nacijų" čempionės titulą ginanti Airija ir 2015 metų pasaulio regbio čempionato šeimininkai anglai neslepia savo ambicijų šiemet į viršų kelti varžybų trofėjų. Tą įrodo pergalės pirmuosiuose turuose.

REKLAMA

Nėra abejonių, kad galinga Anglijos gynyba bus sunkus riešutėlis Airijos puolėjams, bet pastarieji gali pasinaudoti koziriu, kuriuo pasiekė pergalę prieš prancūzus - taikliais baudos smūgiais. Regbio specialistai pripažįsta, kad laukia nenuspėjama kova.

Airijos komanda praėjusiais metais išvykoje pralaimėjo anglams 10:13. Ši nesėkmė nesutrukdė triumfuoti turnyre, bet neleido džiaugtis "Grand Slam" titulu. Iš viso šios dvi rinktinės tarpusavyje žaidė net 128 kartus, o pirmasis susitikimas įvyko 1875 metais. Kol kas Anglija vis dar turi nemažą pranašumą - 74 pergalės prieš airių 46, bet kiekvienas šių ekipų susidūrimas yra nauja istorija ir unikalūs vaizdai.

REKLAMA
REKLAMA

Prancūzija - Velsas

Regbio spektaklio laukiama ir Prancūzijoje, kur šeimininkai priims svečius iš Velso. Abi rinktinės po dviejų turų savo sąskaitose turi po vieną pergalę ir dalinasi 3-4 pozicijas. Laimėjusi komanda tęs kovą dėl čempionų trofėjaus, o pralaimėjusi praktiškai tokias galimybes turės palaidoti.

Velso rinktinės žvaigždė Leighas Halfpenny'is praėjusiais metais tapo stipriausios Prancūzijoje - "Toulon" ekipos - nariu, todėl jam gerai pažįstamas Paryžiaus "Stade de France" stadionas. Visgi, regbininkas nemano, kad tai turės didelės reikšmės rungtynėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Toulon" ekipa man primena Velsą savo aistra regbiui. Velse šis sportas yra beprotiškai populiarus, būtent taip yra ir Tulone. Ir ten, ir ten sirgaliai yra labai aistringi. Prieš "Toulon" klubo rungtynės išlipus iš autobuso turime į persirenginėjimo kambarį eiti per sirgalių minią. Nebuvau matęs nieko panašaus klubiniame sporte. Taip būna kai žaidžiu už Velso rinktinę. Žinome, kad Paryžiuje bus įspūdinga atmosfera ir galingas varžovas. Laukia didelis iššūkis, bet mes ketiname atiduoti viską, kad pasiektume pergalę", - kalbėjo L. Halfpenny'is.

REKLAMA

Prancūzijos rinktinė Velsui pralaimėjo trejas paskutines rungtynes. Paskutinį kartą prancūzai varžovus nugalėjo 2011 metų pasaulio čempionato pusfinalyje. Iš viso Prancūzija ir Velsas tarpusavyje sužaidė 92 mačus. 43 rungtynes laimėjo prancūzai, 46 - valai, o dar trys susitikimai baigėsi lygiosiomis.

Škotija – Italija

Dar vieneriose savaitgalio rungtynėse susitiks komandos, kurios sieks pirmosios pergalės. Dvi skaudžias nesėkmes patyrę autsaideriai italai bandys kibti į atlapus šeimininkams škotams. Tai bus sudėtinga, nes škotai jau įrodė, kad gali priešintis net ir favoritams.

REKLAMA

"Varžovai, kaip ir mes, pralaimėjo pirmąsias dejas rungtynes, bet abejas nedideliais skirtumais. Jie žaidė lygiai su prancūzais ir dominavo mače prieš Velsą, tik pabaigoje turėjo problemų. Škotija yra komanda, su kuria mums sunku žaisti pastaraisiais metais. Jie neturi esminių trūkumų. Laukia sunkios rungtynės, bet aš tikiu savo komanda", - sakė Italijos rinktinės treneris Jacquesas Brunelis, kuris lyginant su praeitomis rungtynėmis sudėtyje pakeitė net šešis žaidėjus. Du regbininkai pirmą kartą įtraukti į sudėtį.

Škotijos komanda laimėjo 15 iš paskutinių 22 tarpusavio akistatų. Italai Škotijoje yra laimėję vienintelį kartą - 2007 metais rezultatu 37:17.

Trečiojo turo rungtynių laikas:

Vasario 28 d. 16.30 val. Škotija - Italija

Vasario 28 d. 19 val. Prancūzija - Velsas

Kovo 1 d. 17 val. Airija - Anglija.

Turnyro lentelėje po dviejų turų:

1. Anglija 4 tšk.

2. Airija 4

3. Prancūzija 2

4. Velsas 2

5. Škotija 0

6. Italija 0.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų