REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Šiaulių miesto agentūra, gavo informaciją, kad Žemaitės gatvėje, angare, galimai nelegaliai ardomos nebetinkamos naudoti transporto priemonės. Inspektoriai surengė patikrinimą ir nuomojame angare rado besidarbuojantį, bedarbiu prisistačiusį, E. K. (1967 m.). Vyras prisipažino ardęs automobilius ir tinkamas detales pardavinėjęs. Šalia angaro pūpsojo išrikiuoti nelegalaus darbo įrodymai - išardytų automobilių griaučiai. Angaro viduje taip pat stovėjo ardomi automobiliai, mėtėsi jų dalys, kitaip sakant tvarka, kad net velnias kojas nusilaužtų.

REKLAMA
REKLAMA

Pažeidėjo paaiškinimas, dėl vykdytos veiklos paprastas – nežinojau, kad reikalingas nustatyta tvarka išduotas leidimas, o atliekas reikia tvarkyti saugiai, nedarant poveikio aplinkai. Šiauliečiui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas (ATPK 51/2 str. 6d.) ir teiktas privalomasis nurodymas nedelsiant nutraukti aplinkai kenksmingą veiklą, sutvarkyti atliekas ir priduoti jas atliekų tvarkytojams, pateikiant agentūrai tai patvirtinančius dokumentus.

REKLAMA

Aplinkosaugininkai primena, kad eksploatuoti netinkamų transporto priemonių ardymui reikalingas nustatyta tvarka išduotas Taršos leidimas ir registracija atliekų tvarkytojų valstybės registre. Tai pat reikalinga pavojingų atliekų tvarkymo licencija ir pavojingų atliekų tvarkytojų bei vadovų pavojingų atliekų tvarkymui kursų baigimo pažymėjimai.

Nustačius nelegalią veiklą, asmenims skiriamos baudos. ATPK 51/2 str. 6 d. numato baudas, kurių dydis fiziniams asmenims - nuo 144 EUR iki 289 EUR, juridiniams asmenims (pareigūnams)- nuo 289 EUR iki 569 EUR. Už pakartotinai vykdomą tą pačią veiką atitinkamai - nuo 289 iki 579 EUR ir nuo 579 iki 1158 EUR. Atskirai baudžiami ir nelegalia šią veiklą vykdančių įmonių vadovai, kuriems baudos siekia iki 1737 EUR.

Aplinkosaugininkai ragina visus asmenis būti neabejingiems gamtos teršimui ir informuoti aplinkos apsaugos pareigūnus apie pastebėtus aplinkosauginių reikalavimų pažeidimus. Pranešti galima ir bendruoju pagalbos telefonu 112.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų