REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Teo“ generalinis direktorius Kęstutis Šliužas teigia, kad pakeliui į pasaulines IT aukštumas Lietuvai koją vis dar kiša didelis IT specialistų trūkumas bei silpnas valstybės ir verslo bendradarbiavimas įsisavinant naujausias technologijas.

REKLAMA
REKLAMA

K. Šliužas Lietuvos ekonomikos konferencijos dalyviams prognozavo optimistinę šalies IT sektoriaus ateitį, tačiau atkreipė dėmesį į didelį IT specialistų trūkumą šalyje. Pasak jo, šiuo metu IT specialistų paklausa pasiūlą viršija penkis kartus. Tai stabdo šalies IT sektoriaus plėtrą ir neleidžia Lietuvos verslui pasinaudoti visomis interneto suteikiamomis galimybėmis.

REKLAMA

Kita svarbi problema – valstybės ir verslo bendradarbiavimo stoka. K. Šliužas pateikė gerą JAV pavyzdį – net tokiose jautriose srityse kaip žvalgyba šios šalies vyriausybė labai glaudžiai bendradarbiauja su verslu ir taip ne tik įsisavina pažangiausias technologijas, bet ir skatina šalies IT sektoriaus augimą. O Lietuvos verslo dalyvavimas vystant valstybinės reikšmės infrastruktūrą vis dar fragmentiškas ir nepakankamas.

Lietuvos ekonomikos konferencija 2015 – tai jau septintasis aukščiausio lygio ekonomikos forumas, sudarantis galimybę šalies verslo ir politikos lyderiams iš pirmų lūpų sužinoti apie realiausius makroekonominių ir politinių pokyčių scenarijus bei jų įtaką verslui. Konferencijoje pranešimus skaito bankų, finansų ir valstybės institucijų bei stambių verslo įmonių vadovai arba vadovaujantys ekspertai bei žinomi ekonominėmis temomis rašantys žurnalistai.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų