REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Darysime viską, kad išgelbėtume nuo armijos“, - juokavo Arvydas Sabonis, paklaustas, ką darys, jei Jonas Valančiūnas ar Donatas Motiejūnas bus pakviesti tarnauti Lietuvos kariuomenėje. Ketvirtadienį popiet LKF prezidentas ir šalies vyrų krepšinio strategas Jonas Kazlauskas pristatė pasirengimo Europos čempionatui planus.

REKLAMA
REKLAMA

„Svarbūs metai ir moterų ir vyrų nacionalinėms rinktinėms. Jos dalyvauja Europos čempionatuose, kur vyks kova ne tik dėl medalių, bet ir kelialapių į Rio de Žaneiro olimpiadą. Bus metai svarbūs ne tik Lietuvos krepšiniui, bet ir visai šaliai“, – kalbėjo Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis.

REKLAMA

Lietuvos vyrų rinktinė Europos čempionatą pradės rugsėjo 5 dieną Rygoje, kur žais “EuroBasket 2015” D grupės rungtynes su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos krepšininkais.

Kaip teigė Jonas Kazlauskas, pasirengimą vyrai pradės liepos 20 dieną. „Pradėti nuo trečiadienio, liepos 15 dienos – nerimtas darbas, todėl beveik savaite pavėlinome pasirengimą, lyginant su praėjusiais metais. Pradžia – kaip visada Palangoje, paskui kelsimės į Klaipėdą, o stovyklausime Kaune. Laukia Eilė draugiškų turnyrų. Tiesa, jų skaičius gerokai sumažintas lyginant su pernai. Varžovai pasirinkti ir pagal tai, kas galėjo atvykti“, - teigė strategas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasirengimo metu vyrų rinktinė žais su Australijos, Austrijos, Graikijos, Kroatijos, Makedonijos, Nyderlandų ir Turkijos rinktinėmis. „Pasakyti, kad žaisime su silpnais varžovais, tikrai negalime. Australai mus įveikė pasaulio čempionate. Su ispanais – jie dar neturi trenerio ir negali dėlioti tvarkaraščio, prancūzai nori žaisti namie, nes pas juos vyksta čempionatas“, - aiškino treneris.

Pagrindinis akcentas, kuo pasirengimas skirsis nuo ankstesnių metų – Lietuvos rinktinė nežais atsisveikinimo rungtynių. Priežastis – neradome varžovo. „Tie kurie vyksta į Latviją, nenorėjo žaisti, nes toje pačioje grupėje kaip ir mes. Visaip galvojome, bet šiais metais atsisveikinimo rungtynių nebus“, - kalbėjo J. Kazlauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, koks bus kandidatų sąrašas, J. Kazlauskas šmaikštavo: „Kandidatų sąrašas? Palikite kitai progai. Mėgstate kavos, arbatos. Išplėstinis sąrašas yra mintyse, matome daug rungtynių. Dabar daugiau stebime, kaip žaidžia. Nesumalkime visko į krūvą“.

Besirengiant Rio de Žaneiro žaidynėms iki 2016 m. pabaigos buvo pratęsta paramos sutartis su pagrindine LKF rėmėja Vičiūnų įmonių grupė. Be to, ši lietuviška kompanija sutiko investuoti į jaunuosius Lietuvos krepšinio talentus.

Moterų rinktinė Europos čempionato kovas pradės birželio 11 dieną Šoprono mieste Vengrijoje, kur taip pat D grupėje rungtyniaus su Vengrijos, Slovakijos, Švedijos ir Ispanijos nacionalinėmis ekipomis. Pasirengimą jos pradė gegužės 4 dieną.

REKLAMA

Pasirengimo metu vyrų rinktinė žais su Australijos, Austrijos, Graikijos, Kroatijos, Makedonijos, Nyderlandų ir Turkijos rinktinėmis. Moterys išmėgins jėgas su Baltarusija, Graikija, Kinija, Latvija, Prancūzija, Švedija ir Ukraina.

“Labai tikiuosi, kad pavyks suburti tą pačią kovingą moterų rinktinę, kuri iškovojo kelialapį į Europos čempionatą, ir žaidėjos baigs sezoną be traumų. Pasirengimo metu pasirinkome komandas, kurios yra labai patyrusios ir vers mus ypač gerai žaisti nuo pat pirmų pasirengimo rungtynių, nes Europos čempionate silpnų komandų nebėra. Tikslai yra visada aukščiausi, nes krepšininkės suvažiuoja į rinktinę tobulėti, o ne Palangos paplūdimyje gulėti. Tyliai svajojame apie Olimpines žaidynes”, – sakė Lietuvos moterų rinktinės treneris Mantas Šernius.  

REKLAMA

LIETUVOS VYRŲ KREPŠINIO RINKTINĖS PASIRUOŠIMO 2015 m. EUROPOS VYRŲ KREPŠINIO ČEMPIONATUI TVARKARAŠTIS

Treniruočių stovyklos:

2015 m. liepos 20 - 26 d. Palanga

2015 m. liepos 27 d. - rugpjūčio 4 d. Klaipėda

2015 m. rugpjūčio 5 - 26 d. Kaunas

2015 m. rugpjūčio 30 d. – rugsėjo 3 d. Kaunas

Kontrolinės rungtynės:

2015 m. liepos 29 d. (Klaipėda) Lietuva – Australija

2015 m. liepos 31 d. (Šiauliai) Lietuva – Australija

2015 m. rugpjūčio 8 d. (Alytus) Lietuva – Suomija

2015 m. rugpjūčio 12 d. (Kėdainiai) Lietuva – Austrija 2015 m. rugpjūčio 17 - 19 d. Tarptautinis krepšinio turnyras „Huawei Cup 2015“ (Kaunas)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2015 m. rugpjūčio 17 d. Lietuva – Turkija

2015 m. rugpjūčio 18 d. Lietuva – Makedonija

2015 m. rugpjūčio 19 d. Lietuva – Kroatija

2015 m. rugpjūčio 27 - 29 d. Tarptautinis krepšinio turnyras „Acropolis – Eurobank“ (Atėnai, Graikija)

2015 m. rugpjūčio 27 d. Lietuva – Turkija

2015 m. rugpjūčio 28 d. Lietuva – Nyderlandai

2015 m. rugpjūčio 29 d. Lietuva - Graikija

2015 m. rugsėjo 3 d. išvykimas į 2015 m. Europos vyrų krepšinio čempionatą (Ryga, Latvija).

2015 m. rugsėjo 5 – 20 d. 2015 m. Europos vyrų krepšinio čempionatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų