REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tik kas trečias gabus jaunasis sportininkas išdrįsta po mokyklos baigimo ir toliau tęsti sportinę karjerą“, - tikina VšĮ „Kauno maratono klubo“ vadovas Algirdas Pukis. Pasak jo, mokyklą baigiantiems gabiems sportininkams tenka atidžiai įvertinti savo finansines galimybes ir nuspręsti ar toliau tęsti sportininko karjerą, ar ieškotis kitokio darbo.

REKLAMA
REKLAMA

„Kauno maratono klubo“, kurio apie pusė profesionalių sportininkų sudaro jaunesni nei 23 metų lengvosios atletikos sportininkai, vadovas pasakojo, kad Lietuvoje jaunuolių laukia tikras iššūkis planuojant savo ateitį.

REKLAMA

„Sportininkui lankant mokyklą jį atidžiai prižiūri treneris, nuveža į varžybas ir atlieka visą organizacinį darbą. Jaunuoliui užtenka tik derinti mokslus ir treniruotes. Tačiau baigus mokyklą prasideda finansinės problemos. Gerai jei tęsiant mokslus universitete finansiškai gali paremti tėvai, tačiau neesant tokiai galimybei daugelis perspektyvių sportininkų atsisako savo svajonių ir treniruotes aukoja tam, kad užsidirbtų pragyvenimui“, - pasakojo A. Pukis.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos generalinė sekretorė Nijole Medvedeva pritaria, kad jaunam sportininkui išspręsti finansines problemas gali būti sudėtinga.

„Sulaukti paramos iš valstybės sportininkui yra sunku. Tokią paramą dažniausiai gauna tik olimpiadai besiruošiantys profesionalai. Tiesa, be finansavimo sudėtinga gerinti sportinę formą ir siekti aukštų rezultatų, o be gerų rezultatų sunku gauti finansavimą. Susidaro tarsi užburtas ratas. Lietuvoje trūksta vieningos, sportininko rėmimo strategijos. Tikimės, kad jiems padėti tęsti sportininko karjerą iniciatyvos imsis sporto klubai ir priartėsime prie vakarų šalių sporto kultūros, kur būtent klubai išugdo čempionus“, - pasakojo N. Medvedeva.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savaitgalį Klaipėdoje Lietuvos uždarų patalpų sportinio ėjimo čempionės titulą apgynusi dvyliktokė Živilė Vaiciukevičiūtė, buvo apdovanota „Kauno maratono klubo“ įsteigtu 250 eurų prizu. Antrą kartą klubo įsteigtą prizą iškovojusi jaunuolė neslepia, kad piniginiai prizai paskatina drąsiau tęsti sportininkės karjerą ir mažiau jaudintis dėl finansinių problemų.

Klubo vardinis prizas yra skiriamas daugiausia taškų pagal daugiakovės lentelę surinkusiam 1996 – 1997 metų gimimo sportininkui per lengvosios atletikos federacijos organizuojamas varžybas. Likusios dvi premijos jaunuoliams bus įteiktos birželio mėnesį Kaune vyksiančių Lietuvos lengvosios atletikos sporto klubų taurės varžybų ir rugpjūtį Palangoje vyksiančio Lietuvos čempionato metu.

VšĮ „Kauno maratono klubas“ yra privatus lengvosios atletikos klubas, vienijantis profesionalus, ir mėgėjus sportininkus. Vykdydamas sportinę veiklą, klubas taip pat užsiima ir visuomenine veikla: įsteigė 1000 eurų prizinį fondą Lengvosios atletikos federacijos rengiamuose varžybose jaunimui, sporto entuziastams rengia viešas treniruotes, organizuoja tradiciniu tapusį, tarptautinį renginį – „Kauno maratonas 2015“, kuris vyks birželio 14 dieną. Taip pat spalį Kaune vyksiantį rausvojo kaspino paramos bėgimą „Pink Run su BENU“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų