REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nerijus Mačiulis: algų kėlimas prieš rinkimus = balsų pirkimas

 Žinių radijas

Vyriausybei nutarus nuo kovo 1 dienos padidinti minimalius biudžetinių įstaigų darbuotojų atlyginimus, „Swedbank“ vyriausias ekonomistas Nerijus Mačiulis „Žinių radijui“ sakė, kad tai yra balsų pirkimas artėjant rinkimams.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabar dažniausiai tokie sprendimai priimami artėjant kažkokiems rinkimams ir tam tikra prasme tai yra balsų prikimas, bandant parodyti, kad tie politikai, kurie priima tokius sprendimus, yra geri ir už juos reikia balsuoti”, - laidoje „Aktualioji valanda“ kalbėjo N. Mačiulis.

REKLAMA

Anot jo, apskritai toks atlyginimų nustatymo principas nėra efektyvus.

„Pastaraisiais metais apie minimalų mėnesinį atlyginimą diskutuojama nuolat ir planuojama didinti nuolat, neatsižvelgiant į ekonominius argumentus, bet dažniausiai jie yra politiškai motyvuoti. Tol, kol auga ekonomika, tol tai nėra labai didelė problema, bet mes vieną dieną galime atsidurti labai pavojingoje situacijoje, kuomet tas minimalus per aukštas mėnesinis užmokestis didins nedarbo lygį šalyje“, - kalbėjo ekonomistas.

REKLAMA
REKLAMA

N. Mačiulio teigimu, normali praktika būtų indeksuoti minimalų atlyginimą su vidutiniu darbo užmokesčiu:

„Tai būtų daug aiškesnė sistema: ir patiems dirbantiesiems bus aišku, kaip keisis jų atlyginimas, kad ateityje nepriklausys nuo politikų valios, ir, aišku, darbdaviams būtų lengviau, nes jie galėtų prognozuoti, kaip keisis jų sąnaudos”, - teigė jis.

Premjero Algirdo Butkevičiaus teigimu, biudžetininkų alga didės apie penkis procentus ir tam prireiks 25 mln. eurų.

Parengė Ieva Kazlauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų