REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britų taryba ir Lietuvos muzikos eksporto biuras š.m. gegužės 24-25 d. rengia Baltijos muzikos industrijos konferenciją 2007.

REKLAMA
REKLAMA

Siekiant išplėsti renginio geografiją ir poveikį Baltijos šalių muzikos industrijos plėtrai, šiemet šis renginys, kelis metus organizuotas Rygoje, keliasi į Vilnių.

REKLAMA

Baltijos muzikos industrijos konferencija yra unikalus regioninis muzikos profesionalų forumas, puiki galimybė susitikti su muzikos industrijos ekspertais iš Jungtinės Karalystės ir kitų šalių.

Tarp svarbiausių konferencijos temų šiemet bus nagrinėjama atlikėjo kaip vadybininko tema („Ar atlikėjui šiandien reikalinga įrašų kompanija? Kas šiandien yra svarbiausi atlikėjo pagalbininkai?“), internetinis platinimas ir rinkodara („Būti išgirstam pasaulio skaitmeninėje prekyvietėje“, „Įrašų pardavimas 21 amžiuje – senos technologijos, naujos technologijos, sėkmės istorijos ir klaidos“), nauji muzikos verslo pajamų šaltiniai, sponsorystė („Grupės, prekiniai ženklai ir fanai – nauji pajamų šaltiniai ir reklaminės galimybės“), gyvosios muzikos scenos ir įvairių dydžių muzikos festivalių problematika, atlikėjų įvairiose rinkose galimybės ir pan.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų konferencijoje dalyvaus nemažai solidžių pranešėjų, užimančių svarbias pozicijas muzikos versle: „Warner Music Austria“ atstovas Rytų Europos kraštams Jaro Slavik, dirbęs su tokiomis grupėmis kaip „Brainstorm“ ar „Zdob Si Zdub“, John Cloud, vienos didžiausių Skandinavijos nepriklausomų kompanijų „Playground“ vadovas, vienas svarbiausių suomių grupės „The Rasmus“ populiarumo kalvių, sėkmingai savarankiškai dirbančių grupių britų „Marillion“ ir latvių „Brainstorm“ atstovai Erik Nielsen ir Guna Zučika, vieno reikšmingiausių Vidurio Europos festivalių „Sziget“ meno vadovas Jozsef Kardosz bei programų sudarytojas Mark Bona, britų festivalių „Big Chill“ bei „Green Man Festival“ vadovė Fiona Stewart, naujosios muzikos programų Londono „Barbican Centre“ sudarytojas Bryn Ormrod ir daugelis kitų mūsų regionu besidominčių svečių iš įvairių Europos šalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konferencijos metu gegužės 24 d. bus surengti du Baltijos atlikėjų pasirodymai, kuriuos kitą dieną konferencijos metu vertins užsienio ekspertai. Pageidaujantys dalyvauti lietuvių atlikėjai iki balandžio 23 d. dar gali siųsti savo paraiškas elektroniniu paštu [email protected]. Galutinis dalyvaujančių Lietuvos, Latvijos bei Estijos atlikėjų sąrašas bus paskelbtas gegužės pradžioje.

Jau paskelbta registracija į šį renginį. Registruotis į konferenciją galima iki gegužės 18 d. „Tiketa.lt“ portale. Po šios datos bilietus bus galima įsigyti tik „Tiketa“ kasose ir registruotis prieš pat renginį.

Išsami konferencijos ir koncertų programa netrukus bus paskelbta internetiniuose puslapiuose: http://www.britishcouncil.lv/bmic ir http://www.mxl.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų