REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT Radijo laida „Ryto garsai“, LRT.lt

Naujų rinkų savo produkcijai Lietuva turi pradėti dairytis Rytų Afrikoje, Seime pristatydamas rinkų Lietuvos verslui paieškos ir eksporto galimybes sako ūkio ministras Evaldas Gustas. Anot jo, pasaulio investuotojai prognozuoja, kad ateityje kai kurios Afrikos valstybės turės perspektyvų.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad gana artima perspektyva ieškoti visiškai naujų rinkų, kuriose sąlyginai galime būti pionieriai. Aš tokias rinkas matau Afrikoje“, – tvirtina E. Gustas.

REKLAMA

Ūkio ministro teigimu, jo dalyvavimo patirtis kai kuriose konferencijose parodė, kad didieji Azijos arba arabų šalių investuotojai jau dabar mato šio kontinento augimo perspektyvą tolimesniame laikotarpyje. „Tai iš tikro bus labai paklausios rinkos“, – įsitikinęs ūkio ministras.

Jis priduria, kad dėl naujų rinkų mūsų produkcijai Afrikoje jau dabar kalbama ir su Lietuvos pramonininkais, ir su verslo atstovais. „Mūsų žvilgsnis daugiau nukreiptas į Rytų Afriką“, – sako E. Gustas.

Ūkio ministras rudenį planuoja vizitą į Afriką, kur vyks didelis ekonomikos forumas. Pasak E. Gusto, lietuviai į Afriką galėtų tiekti maistą, chemijos produktus, aukštąsias technologijas.

Lietuva šį rudenį ketina atidaryti atstovybę Pietų Afrikos Respublikoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų