REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Labdaros srityje – krūva apsišaukėlių?

Žinių radijas

 

Labdaros srityje labai daug apsišaukėlių, „Žinių radijui“ antradienį sakė labdaros-paramos fondo „Algojimas“ įkūrėja Aušra Stančikienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Praeitą savaitę turėjome tokią žinią Kaune, kad mūsų brandiniu ženklu ir aukok.lt projektu „Pagalba daiktais“ žmonės dirbo, rinkdamiesi pinigus. Teisėsauga dirba, tikimės, bus teisingas sprendimas“, - laidoje „Prie pietų stalo“ sakė A. Stančikienė.

REKLAMA

Pasak jos, žmonės aukodami turi suprasti, kad jais gali būti manipuliuojama.

„Taip atsitinka todėl, kad mūsų teisinėje bazėje labdaros paramos įstatymas reglamentuoja lėšų rinkimo veiksmus, dalinai nevyriausybinių organizacijų įstatymas neseniai įsigaliojęs. Mes esame taip nutolę nuo tikro veiksmo priėmimo, nuo viešosios naudos įstatymo nebuvimo, kuris apibrėžtų, kas gali prašyti, kaip tai galima daryti ir kaip tai reglamentuojama, kas yra viešoji nauda ir kada galima pinigus rinkti ir prašyti kitų tuomet, kai yra viešoji nauda arba individualaus atvejo reikalui padėti“, - teigė A. Stančikienė.

Pasak jos, dabar labai dažnai rengiamos akcijos tiesiog geresniam gyvenimui sukurti taip pat, anot jos, pasitaiko melo, sakant, kad nėra už ką pragyventi, bet iš tikro pinigų prašant nebūtiniausioms reikmėms patenkinti.

Parengė Ieva Kazlauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų