REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip komunikacijoje paslydo Alytaus ir Anykščių merai?

Žinių radijas

Į skandalus papuolę Anykščių ir Alytaus merai padarė klaidų komunikacijoje, „Žinių radijui“ sakė viešųjų ryšių agentūros „PR Service“ vadovas Linas Kontrimas. Anot jo, bloguosius poelgius politikai turėtų paviešinti ir atsiprašyti už tai bent metai iki rinkimų, o dabar jie turi demonstruoti ryžtą ir pasitikėjimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Pats dirbdamas rinkimuose, savo klientams sakau: viską, kas yra bloga, ką norite nuslėpti, galite man pasakyti ir tai prašau padaryti geriausiai, kai lieka metai iki rinkimų. Per tą laiką galima daug ką ištiesinti. Žmogus suaugęs, kuris čia iš mūsų nėra padaręs kokios klaidelės – daug ką esame padarę. Išeiti, atsiprašyti, susitikti, ištiesinti tą sulenktą vinį nėra sunku, bet kai tai yra slepiama, kai yra manoma, kad aš sau gražus ir viską galiu leisti, tai faktas, kad tokie kaip aš ar kiti žmonės prieš rinkimus bandys ištraukti viską, ką tik įmanomą, ir iškelti į viešąją komunikaciją“, - laidoje „Dienos klausimas“ kalbėjo L. Kontrimas.

REKLAMA

Pasak jo, Alytaus ir Anykščių mero istorijos yra labai skirtingos. Alytaus meras Jurgis Krasnickas, kuris buvo įrašytas siunčiant keiksmažodžiais toli Lietuvą ir kalbant apie vagystes, pasak jo, buvo pagautas už rankos ir turėtų dėl to tiesiog atsiprašyti. Anykščių mero Sigučio Obelevičiaus atvejis – kai jis buvo apkaltintas ryšiais su prostitute – L. Kontrimui neatrodo įtikinamas:

„Anykščių mero atvejis man kol kas yra kaip anekdotas, nes, jeigu jis, nuvažiavęs į Panevėžį atsiimti pinigų su žmona, neva eina tam tikrų paslaugų, irgi keista, bet technologine prasme jis gavo šansą labai gražiai papasakoti, kokia yra jo pozicija ir kol kas žiniasklaida antrą pusę išklauso“, - kalbėjo L. Kontrimas.

REKLAMA
REKLAMA

Visgi jis pažymi, kad į viešumą išlindo netinkama S. Obelevičiaus reakcija:

„Emociškai jis pagautas yra sutrikęs. Paprastai į viešumą reikia eiti tokį reagavimą labai gerai apdirbus, sukramčius ir netgi išmokus keletą darbinių citatų. (...) Natūrali reakcija jam dabar yra minusas. Ta natūrali reakcija prieš metus – sutrikimas – jam būtų pliusas, todėl, kad sutrikimas rodytų, kad žmogus yra puolamas, šmeižiamas. Šiai dienai, kada iki rinkimų yra vos kelios minutės, tai būtina visomis įmanomomis priemonėmis demonstruoti tvirtumą, ryžtą ir savo pergalę“, - kalbėjo L. Kontrimas.

Savivaldybių tarybų rinkimai vyks kovo 1 dieną.

Parengė Ieva Kazlauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų