REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Kauno miesto savivaldybėje buvo pristatytas Europos šešiolikmečių (U16) vaikinų krepšinio čempionatas, kuris rugpjūčio 6—10 dienomis vyks Kaune, ir jo logotipo eskizas.

REKLAMA
REKLAMA

„Išties džiaugiuosi, jog vėl turime galimybę rengti U16 čempionatą Kaune. Noriu padėkoti Kauno miestui, kuris sutiko padėti ir prisidėti prie šio gražaus renginio, kurie turėtų atnešti naudos ne tik miestui, bet ir šaliai. Čempionate dalyvaus 16 stipriausių Europos komandų. Noriu padėkoti “FIBA Europe” už pasitikėjimą, palinkėti gero krepšinio ir sėkmės mūsų komandai“, – sakė Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis.

REKLAMA

Jo teigimu, šįmet Lietuvos šešiolikmečiai tikrai pajėgūs kovoti dėl medalių. Lietuva čempionatą pradės B grupėje su Ispanijos, Graikijos ir Izraelio rinktinėmis.

Kaune viešintis „FIBA Europe“ varžybų ir teisėjų skyriaus vadovas Richardas Stokesas pabrėžė, jog jam labai smagu grįžti į Kauną, žinomą savo turtingomis ir giliomis krepšinio tradicijomis.

„Kelias pastarąsias dienas buvo vertinamas Kauno pasirengimas organizuoti U16 čempionatą, t.y. tikrinome miesto sporto infrastruktūrą, apgyvendinimo sąlygas, ir galime konstatuoti, kad miestas pasirengęs organizuoti šį renginį labai aukštu lygiu. Tikimės, jog turėsime labai sėkmingą čempionatą“, – sakė R.Stokesas.

REKLAMA
REKLAMA

Europos U16 vaikinų čempionato rungtynės vyks Kauno halėje ir A.Sabonio krepšinio centre.

Čempionatui iš miesto biudžeto planuojama skirti per 30 tūkst. eurų. Iš viso Europos vaikinų čempionato organizavimui numatyta apie 350 tūkst. eurų. Apie 90 proc. jų liks Lietuvos ir Kauno iždui – už apgyvendinimą, transporto ir maitinimo paslaugas bei arenų nuomą.

„Džiugu, jog vėl galėsime parodyti, jog Kaunas yra Lietuvos krepšinio sostinė. Šis čempionatas ne tik populiarins krepšinį jaunimo tarpe, bet ir atneš ekonominę naudą miestui“,– sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Skilandis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas pabrėžė Kauno miesto savivaldybės ir šalies Vyriausybės indėlį organizuojant šį čempionatą. Kūno kultūros ir sporto departamentas yra garantavęs finansinę paramą.

„Džiaugiamės Kauno parama pačiam renginiui. Čempionato metu būsime užėmę 5 viešbučius, vien dalyvių delegacijų bus apie 300 žmonių. Jau tai parodo, kokia ekonominė nauda bus miestui. 2009 metais jau buvome surengę sėkmingą šešiolikmečių čempionatą ir dabar tikimės to paties. Visame pasaulyje tokie renginiai yra rentabilūs miestui, kuriame vyksta. Siekiame, kad Kauno miesto parama liktų miestui, ir labai džiaugiamės, kad dar prisideda ir Kūno kultūros ir sporto departamentas“, – sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

REKLAMA

Be dvi savaites Kaune gyvensiančių daugiau nei 300 čempionato dalyvių miesto viešbučiuose dar savaitę nakvos ir tarptautinio trenerių seminaro dalyviai – apie 80 užsienio trenerių.

Žiniasklaidos konferencijos metu taip pat buvo pristatytas būsimo čempionato logotipo eskizas, kurį sukūrė kaunietis dizaineris Aleksejus Kudinovas. Jis simbolizuoja Kauną – miestą, kuriame gausu žalumos ir kuriame karaliauja krepšinis.

Šis eskizas buvo atrinktas iš daugiau nei dvidešimt dailės bei dizaino studentų bei absolventų darbų. Išrenkant eskizą buvo atsižvelgta į DELFI skaitytojų nuomonę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų