REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Maskvos CSKA klubas pranešė, kad komandą iki sezono pabaigos sustiprins 34 metų 206 cm ūgio Andrejus Kirilenka, rašo oficialus Eurolygos interneto puslapis.

REKLAMA
REKLAMA

A. Kirilenka grįžta į Eurolygą pirmą kartą po 2011-2012 metų sezono, kai jis padėjo Maskvos superklubui pasiekti Eurolygos finalą, o taip pat laimėjo Rusijos ir VTB Vieningąją lygas.

REKLAMA

Universalus puolėjas buvo išrinktas 2011-2012 metų sezono Eurolygos naudingiausiu žaidėju ir laimėjo geriausio gynėjo trofėjų. Vidutiniškai per 17 rungtynių jis pelnė po 14,1 taško, atkovojo 7,5 kamuolio, perėmė 1,5 kamuolio, blokavo 1,9 metimo.

Savo profesionalo karjerą krepšininkas pradėjo Sankt Peterburgo „Spartak“ ekipoje, kai jam buvo 16 metų ir po metų perėjo į CSKA. Per tris sezonus su CSKA jis padėjo klubui laimėti du Rusijos lygos titulus, o 2001 metais pasiekė Suprolygos finalo ketvertą.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau 10 sezonų iš eilės jis gynė NBA klubo „Utah Jazz“ garbę, buvo kartą išrinktas į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes, triskart rinktas į simbolinę NBA geriausiai besiginančių žaidėjų rinktinę. Jis vidutiniškai pelnė 12,4 taško, atkovojo 5,6 kamuolio ir blokavo 2 metimus per 681 rungtynes už Jutos komandą. A. Kirilenka taip pat žaidė kitose trijose NBA ekipose – Minesotoje, Brukline ir Filadelfijoje.

A. Kirilenka taip pat padėjo Rusijos nacionalinei ekipai 2007 metais iškovoti Europos čempionato auksą ir buvo paskelbtas turnyro MVP. Vėliau pasidabino bronzos medaliais 2011 metų Europos čempionate ir 2012 metų olimpinėse žaidynėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įdomu, kad ir be jo pagalbos CSKA šį sezoną demonstruoja neįtikėtinai gerą žaidimą - iškovojo 16 pergalių ir pralaimėjo tik kartą. Garsiai kalbama, kad Maskvos klubas vienas realiausių kandidatų į Eurolygos čempionų sostą. Ar pavyks A. Kirilenkai su raudonarmiečiais laimėti Eurolygą, pamatysime gegužės 15-17 dienomis, per finalo ketverto varžybas Madride.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų