REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl incidento, kuris sutrikdė registraciją į sostinės darželius.

REKLAMA
REKLAMA

„Vilniaus VPK išnagrinėjusi nusprendė nepradėti ikiteisminio tyrimo“, - BNS pirmadienį sakė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vedėja Elena Martinonienė.

REKLAMA

Ji atkreipė dėmesį, kad komisariato sprendimas gali būti skundžiamas.

„Dabar yra apskundimo terminai ir, mano žiniomis, prokurorė pareikalavo visą medžiagą pateikti jai. Kol kas ta medžiaga nėra gauta. Taigi taško istorijoje kol kas nėra, yra tik tarpinis sprendimas“, - teigė E.Martinonienė.

Sausio viduryje sutrikus sistemai internete, Vilniaus miesto savivaldybė pirmadienį atšaukė vidurnaktį turėjusią prasidėti registraciją į sostinės darželius. Miesto valdžia įsitikinusi, kad sistema sutriko dėl tyčinės kibernetinės atakos.

REKLAMA
REKLAMA

„Vertinimo metu buvo nustatyta, kad buvo atliktos „brute force“ (liet. - grubios jėgos) atakos. Tai yra sistema, kuri bando sistemos administratoriaus slaptažodį ir dėl to kai kurie asmenys galėjo įsibrauti į sistemą“, - anksčiau sakė Vilniaus miesto savivaldybės E. miesto departamento direktorius Jonas Pidkovas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų