REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nurimus Pasaulio dviračių treko čempionato aistroms, dviratininkai ilgai ilsėtis negalės. Jų jau kovo 6-8 d. laukią trečią kartą organizuojamos tarptautinės dviračių treko varžybos – „Panevėžys2015“.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio Cido arenos treke rengiamos varžybos bus jau trečiosios. 2013 metais šis renginys startavo kaip atvirasis Lietuvos treko čempionatas, o nuo 2014 metų rengiamas kaip pirmos klasės Tarptautinės dviračių sąjungos varžybos.

REKLAMA

Renginys svarbus ne tik miestui, dviračių sportui ar busimiems nugalėtojams, bet didžiausias visų tikslas bus įskaitiniai taškai patekimui į Pasaulio treko taurę. Tik surinkę atitinkamą kiekį taškų sportininkai gauną teisę varžytis Pasaulio treko taurės etapuose, po kurių paaiškės 2016 metų Pasaulio treko čempionato dalyviai.

Per tris varžybų dienas sportininkai išsidalins net 18-ą medalių komplektų. Vyrai ir moterys varžysis sprinto, keirino, persekiojimo, taškų lenktynėse, skrače, 1 km ir 500 m bei omniumo daugiakovėje. O merginos ir vaikinai jaunių amžiaus grupėje kovos omniumo daugiakovėje ir lenktynėse dėl taškų.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiais metais varžybose dalyvavo 11-os šalių atstovai, o šiemet tikimasi sulaukti svečių iš daugiau nei 14-os valstybių. Apie savo dalyvavimą jau yra patvirtinę sportininkai iš Lenkijos, Švedijos, Latvijos, Azerbaidžano, Gruzijos, Ukrainos ir Vengrijos.

„Panevėžys2015“ varžybose dalyvaus ir visi geriausi Lietuvos sportininkai – Simona Krupeckaitė, Aušrinė Trebaitė, Gintarė Gaivenytė-Mikalajūnė, Edita Mazurevičiūtė, Vasilijus Lendelis, Svajūnas Jonauskas.

Varžybų prizininkams atiteks ne tik nugalėtojų medaliai, bet sportininkai išsidalins ir 2560-ies eurų prizinį fondą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų