REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas pasirašė susitarimą, reglamentuojantį NATO vadaviečių Lietuvoje teisinį statusą, pirmadienį pranešė ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

Susitarimas sudaromas su Sąjungininkų pajėgų Europoje vyriausiąja vadaviete (SHAPE) ir Sąjungininkų pajėgų transformacijos vado vyriausiąja vadaviete (ACT). Dokumentas reglamentuoja NATO vadaviečių Lietuvoje teisinį statusą.

REKLAMA

Susitarimu reglamentuojami į Lietuvą atvykstančio NATO personalo ir šeimos narių privilegijos bei imunitetai, judėjimo ir buvimo Lietuvoje, naudojimosi transporto, medicinos paslaugomis, vietos personalo įdarbinimo klausimai.

„Papildomas susitarimas yra būtinas Lietuvoje jau veikiančių NATO tarptautinių vienetų statusui įtvirtinti ir sudaryti sąlygas tolesnei Lietuvos integracijai į NATO struktūras ir intensyvesniam tarptautiniam bendradarbiavimui“, - teigiama Krašto apsaugos ministerijos pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet Lietuvoje veiklą pradės NATO pajėgų integravimo vienetas (angl. NATO Force Integration Unit, NFIU), kuriame tarnaus apie 40 karių iš skirtingų NATO šalių ir maždaug tiek pat iš Lietuvos. Šis NATO štabas bus atsakingas už Lietuvoje dislokuotų sąjungininkų pajėgų pratybų organizavimą ir ryšio tarp jų ir NATO operacinių vadaviečių palaikymą.

Krašto apsaugos ministro pasirašytas dokumentas bus siunčiamas pasirašyti kitoms sutarties šalims. Visų šalių pasirašytą susitarimą turės ratifikuoti Lietuvos Seimas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų