REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Asociacija „INFOBALT“ pranešė kartu su Lietuvos tūkstantmečio vaikais vasario 24 d. 11 val. kviesianti 5-12 klasių moksleivius dalyvauti e. įgūdžių varžytuvėse. E. varžytuvės bus transliuojamos LRT internetiniame tinklapyje, o jų metu moksleiviai galės varžytis realiu laiku į klausimus informacinių technologijų tema atsakinėdami Lietuvos tūkstantmečio vaikų mobiliojoje programėlėje.

REKLAMA
REKLAMA

„Siekiant skatinti vaikus domėtis informacinėmis technologijomis ir rinktis paklausias rinkoje specialybes, šiemet kilo idėja suburti moksleivius aktyvesnei veiklai. E. varžytuvių idėja kilo iš jau tradicine tapusios „E. įgūdžių“ iniciatyvos metu organizauojamos E. pamokos, kuri kasmet suburia kelis tūkstančius moksleivių, siekiančių gauti informacijos apie studijų ir karjeros galimybes informacinių technologijų srityje. Šiais laikais plečiantis e. pamokų koncepcijai ir didėjant jų kiekiui, nusprendėme patobulinti formatą ir surengti dar labiau motyvuojančią pamoką – varžytuves, kurių metu vaikai ne tik turės galimybę dar daugiau sužinoti apie informacines technologijos, bet ir varžytis bei laimėti prizus, pademonstruodami savo jau turimas žinias“, – sako Vilma Misiukonienė, asociacijos „INFOBALT“ ES reikalų vadovė.

REKLAMA

Pasak V. Misiukonienės, domėjimasis IT ir susiję įgūdžiai tampa vis svarbesniu tikslu karjeros planavime – bet kuri profesija šiandien jau neįsivaizduojama be kompiuterinio mąstymo ir bazinių IT žinių. Prognozuojama, kad jau kitąmet informacinių ir ryšių technologijų specialistų paklausa Lietuvoje penkis kartus viršys pasiūlą, o IRT įmonės artimiausiu metu ieškos įdarbinti apie 1,5 tūkst. specialistų, daugiausia – programuotojų. V. Misiukonienės teigimu, šiandien IT pramonei nebeužtenka vien technologinį žinių bagažą turinčių specialistų – verslo valdymo, rinkodaros, komandinio darbo, kalbų mokėjimo bei kitų specialiųjų žinių turėjimas tampa pridėtine verte, siekiant karjeros aukštumų.

REKLAMA
REKLAMA

Išskirtinės laidos metu moksleiviai varžysis dėl rėmėjų „Microsoft Lietuva“, „ELDES“ ir „Huawei“ įsteigtų prizų. Norėdami dalyvauti e. varžytvėse moksleiviai savo telefonuose turi parsisiųsti Lietuvos tūkstantmečio vaikų mobilią programėlę ir joje užsiregistruoti. Laimėtojai bus skelbiami transliacijos metu, www.lrt.lt portale, www.e-igudziai.ltinternetiniame puslapyje bei Facebook paskyrose.

E. varžytuves organizuoja asociacija „INFOBALT“, klausimai parengti pagal informatikos ir IT konkurso „BEBRAS“, praėjusiais metais atšventusio dešimtmetį, bei „Robotikos akademija“, rengiančios robotikos būrelius, užduotis. E. varžytuvės yra „E. įgūdžių“ iniciatyvos dalis, sakoma asociacijos pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų