REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Visa“ seks kortelių savininkų buvimo vietą

Kovodama su sukčiais, bankų mokėjimo kortelių operatorė „Visa“ paskelbė, kad automatiškai seks kortelių savininkų buvimo vietą. Tiesa, vartotojus kompanija žada sekti tik jiems sutikus. Ar toks vartotojų buvimo vietos sekimas netaps savotišku šnipinėjimu ir apsaugos nuo sukčių?

REKLAMA
REKLAMA

„Žinių radijo“ laidoje „Tinklas“ Lietuvos bankų klientų asociacijos vadovas Rūtenis Paukštė teigė, kad mes ir dabar, turėdami mobilųjį telefoną, esame nuolat sekami:

REKLAMA

„Visada galima nustatyti mūsų buvimo vietą, ir su tuo imame apsiprasti. Apsauga nuo sukčių yra daugiau banko problema. Apskritai, elektroninė erdvė neapsaugo, o tik padidina riziką. Jeigu manome, kad mes ir mūsų pinigai yra saugūs,jeigu naudojamės bankų mokėjimo kortelėmis, toli gražu taip nėra. Vis didėja pavojus, kad tavo duomenys bus pavogti ir jais bus pasinaudota. Yra buvę atvejų, kai žmonės, sakykim, tvirtino, kad iš bankomato negavo tokios sumos, kuri turėjo būti išmokėta.

Todėl mums visiems reikia būti labai dėmesingiems, saugoti savo duomenis, nepalikti bankomato čekių su tam tikrais duomenimis. Nereikėtų stengtis įsigyti labai daug kortelių. Kuo jų daugiau, tuo daugiau reikia įsiminti duomenų, tuo sunkiau orientuoti savo finansinėje situacijoje. Jeigu turi vieną ar kelias korteles, tuos skaičius gali įsiminti, gali, sakykim, užkoduoti juos telefone. Tik jokiu būdu nereikėtų jų nešiotis užsirašytų kartu su kortelėmis, taip pat nereikia leisti, kad kortelę kažkas toliau, už tavo matymo lauko nusineštų. Visose padoriose parduotuvėse, kavinėse ar restoranuose viskas vyksta kliento akivaizdoje. Ypač dėmesingai reikėtų elgtis su kortele, buvojant užsienyje“, - patarė R. Paukštė.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų