REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vida Kaluza, LRT Radijo laida „Ryto garsai“, LRT.lt

„Bitkom“ užsakymu atlikto tyrimo rezultatai parodė, kad Vokietijoje devyni iš dešimties 14–19 metų amžiaus mokinių nešasi mobilųjį telefoną į mokyklą. Dažniausiai mobiliaisiais jaunuoliai klausosi muzikos (87 proc.) ar bendrauja internetu su draugais (70 proc.), tačiau naudoja ir su pamokomis susijusiai veiklai. Pavyzdžiui, net trys ketvirtadaliai jaunuolių mobiliaisiais fotografuoja tai, kas užrašyta lentoje, ir net 56 proc. per pamokas naršo internete ieškodami su pamokos tema susijusios informacijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Bitkom“ viceprezidentas Achimas Bergas, remdamasis tyrimo rezultatais, teigia, esą mobilieji bei išmanieji telefonai jau yra ne tik neatsiejama jaunuolių kasdienybės, bet ir mokyklos veiklos dalis. Vis dėlto didžioji dauguma Vokietijos mokyklų draudžia per pamokas naudoti mobiliuosius. Todėl „Bitkom“ vadovai ragina mokyklas neignoruoti mokinių pomėgių, o ugdyti jų skaitmeninį raštingumą.

REKLAMA

Anot „Bitkom“ viceprezidento A. Bergo, aiškiomis, iš anksto sutartomis taisyklėmis sureguliuotas mobiliųjų naudojimas pamokose galėtų motyvuoti jaunuolius mokytis ir netgi pagerinti pamokas. Ypač svarbu, kad šioje srityje nuo mokinių neatsiliktų ir mokytojai.

Kyla nekilnojamojo turto kainos

Dėl itin žemų palūkanų bei stabilios ekonominės situacijos Vokietijoje kyla nekilnojamojo turto kainos. Iš viso per 2014 m., palyginti su ankstesniais metais, būsto kainos išaugo 6 proc. Komercinės paskirties nekilnojamasis turtas buvo mažiau paklausus. Nors, vertinant padėtį visoje šalyje būsto kainos nėra per dideles, Vokietijos federalinis bankas mato smarkų būsto pervertinimą didmiesčiuose.

REKLAMA
REKLAMA

Butai kai kuriuose Vokietijos didmiesčiuose pabrango nuo 10–20 proc., o nuosavi gyvenamieji namai brango mažiau. Anot Federalinio banko atstovų, itin paklausiuose didžiųjų šalies miestų rajonuose butai yra smarkiai pervertinti.

Tačiau finansų ekspertų nuomone, kol kas pokyčių nematyti. Prasidėjus finansų krizei, investuotojai susidomėjo Vokietijos nekilnojamuoju turtu ir jų susidomėjimas kol kas neslūgsta, tad būsto kainos visų pirma šalies didmiesčiuose ir toliau turėtų kilti. Investuotojų neatbaido net ir tai, kad, palyginti su pačių butų kainomis, butų nuomos kainos kilo pora procentų mažiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Varžomasi dėl galimybės rengti olimpines žaidynes

Nors iki 2024 m. arba 2028 m. dar labai toli, šie metai šiuo metu labai svarbūs Berlyno bei Hamburgo gyventojams. Abu miestai norėtų rengti būtent tų metų olimpines vasaros žaidynes. Kovo 21 d. Vokietijos olimpinis komitetas ketina apsispręsti, kurį iš šių dviejų miestų pasirinks oficialiu kandidatu savo paraiškai.

Kadangi olimpinės žaidynės yra ne tik didelė sporto šventė, bet ir milžiniškas verslas, viena Berlyno įmonė kiek per skubotai sumanė pasinaudoti žaidynių šurmuliu. Oro linija „Air Berlin“ kelis lėktuvus jau papuošė reklama su parama Berlyno olimpinių žaidynių paraiškai, tačiau skubiai gavo per nagus iš Vokietijos olimpinio komiteto ir turės šią reklamą pakeisti, nes žodžius „Olimpija“ ar „Olimpinės žaidynės“ reklamoje gali naudoti tik oficialūs Vokietijos olimpinio komiteto partneriai.

Vis dėlto „Air Berlin“ žingsnis būtų labai tikęs prie Berlyno paraiškos koncepcijos: Vokietijos sostinė giriasi galinti pigiai, be per didelių išlaidų suorganizuoti olimpines žaidynes, nes mieste jau yra daugybė tinkamų sporto salių bei aikštynų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų