REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 KTU Ekonomikos ir verslo fakultete ketvirtadienį viešėjusi „Bloomberg“ atstovė Baltijos regionui Karina Collis neabejoja, kad Universitete kartu kuriama Finansų ir rinkų laboratorija „suteikia mokslinį pranašumą ne tik studentams, bet ir visam Universitetui“.

 KTU Ekonomikos ir verslo fakultete ketvirtadienį viešėjusi „Bloomberg“ atstovė Baltijos regionui Karina Collis neabejoja, kad Universitete kartu kuriama Finansų ir rinkų laboratorija „suteikia mokslinį pranašumą ne tik studentams, bet ir visam Universitetui“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kauno technologijos universitetas (KTU) gruodžio mėnesį pasirašė Finansų ir rinkų laboratorijos steigimo sutartį su pasaulyje pirmaujančia finansinės informacijos teikėja JAV bendrove „Bloomberg“. Ekonomikos ir verslo fakultete (EVF) įkurta laboratorija bus pirmoji tokia ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse.

REKLAMA

Laboratoriją planuojama atidaryti dar šių metų pirmoje pusėje, tačiau jau dabar KTU studentai ir dėstytojai gali išbandyti informacinę platformą „Bloomberg Professional“, kurią visame pasaulyje naudoja daugiau nei 320 tūkst. verslo lyderių ir finansų profesionalų.

Gauna naujausias žinias

„Bloomberg Professional“ terminalo paslaugos naudojimo klausimais konsultavusi JAV kompanijos atstovė K. Collis pabrėžė, kad jo teikiama nauda – milžiniška.

REKLAMA
REKLAMA

„Studentai universitetuose dažniausiai gauna gana sausas akademines žinias. Jie mokosi iš vadovėlių, tačiau knygos neatspindi kiekvieną valandą besikeičiančios finansų rinkos ir joje vykstančių procesų. Būtent šią spragą, pateikdamas duomenis tiesiogiai, užpildo „Bloomberg“ terminalas. Tai yra tikroji finansų eksperto patirtis“, – apie didžiausią šio terminalo privalumą pasakojo K. Collis.

Jos teigimu, studentai, universitete dirbę su „Bloomberg Professional“ informacine platforma, gali iš karto eiti dirbti į bet kurį banką, stambią finansinių paslaugų įmonę, nes jose dažniausiai taip pat būna naudojami tokie terminalai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šis terminalas ne tik ugdo studentus, tačiau daro juos paklausesniais darbo rinkoje, suteikia daugiau galimybių įsidarbinti didžiosiose korporacijose“, – pabrėžė K. Collis

KTU narystė „Bloomberg Professional“ – nepakeičiamas įrankis ir dėstytojams bei tyrėjams, gerokai palengvinantis jų atliekamus tyrimus.

Skiriasi nuo įprastinio kompiuterio

Kalbėdama apie patį „Bloomberg“ terminalą, pašnekovė pabrėžė, kad, nors išoriškai panašus, jis skiriasi nuo įprastinio asmeninio kompiuterio.

„Terminalas“ – terminas iš praeities, kai dar neturėjome asmeninių kompiuterių. Vietoje jų stovėdavo visą finansų analitiko stalą užimančios skaičiavimo mašinos. Šis pavadinimas liko, tačiau, kaip ir seniau, jo pagrindinė funkcija, greitai sisteminti, analizuoti ir pateikti rinkų duomenis gyvai, nekito“, – pagrindinį terminalo skirtumą nuo asmeninio kompiuterio paaiškino K. Collis.

REKLAMA

Jos teigimu, bendrovė siūlo dvi pagrindines paslaugas. „Bloomberg Professional“ – programinė-informacinė platforma, kuri leidžia analizuoti rinką, atlikti tyrimus ir priimti sprendimus, remiantis realiojo laiko bei istoriniais duomenimis. Verslo ir finansų profesionalams šios žinios padeda priimti geresnius investavimo sprendimus. Programinėje įrangoje įdiegtos ir visų turto rūšių valdymo platformos, leidžiančios patikimai bendrauti globaliame tinkle.

Tuo tarpu dažnai keliaujantiems ar su itin didelėmis, milijonus ar milijardus siekiančiomis, finansinėmis operacijomis dirbantiems žmonėms siūloma „Bloomberg Anywhere“ paslauga. Vienas terminalas čia skiriamas tik vienam vartotojui. Jį savininkas gali atrakinti tik su specialia piršto antspaudus nuskaitančia kortele „B-Unit“. Dar vienas „Bloomberg“ terminalo išskirtinumas – kitokia nei įprasto kompiuterio klaviatūra. Ji specialiai sukurta patogiam finansinių duomenų tyrinėjimui ir pasižymi šiek tiek kitokiu išdėstymu ir spalvotais funkciniais mygtukais.

„Bloomberg“ kompanija skaičiais

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų