REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) penktadienį rengiamas pasitarimas dėl greitosios pagalbos dispečerinių integravimo į Bendrąjį pagalbos centrą (BPC).

Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) penktadienį rengiamas pasitarimas dėl greitosios pagalbos dispečerinių integravimo į Bendrąjį pagalbos centrą (BPC).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS nurodė sveikatos apsaugos ministrės patarėja Jurgita Kinderienė, tai bus „darbinis pasitarimas dėl teisės aktų projektų keitimo“. Pasitarime dalyvaus ne tik SAM atstovai, bet ir vidaus reikalų viceministras Artūras Norkevičius, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Remigijus Baniulis, BPC vadovas Audrius Čiuplys.

REKLAMA

Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė anksčiau šią savaitę išsakė abejonių dėl planų greitosios medicinos pagalbos dispečerines integruoti į BPC.

„Mes norime integruotis, bet norime rasti kompromisinių sprendimų“, - Vyriausybės posėdyje trečiadienį sakė R.Šalaševičiūtė.

Ji sakė nesanti tikra, kad suplanuota pertvarka yra geriausias variantas.

„Pasikeitus BPC naujam vadovui realiai aš nežinau, kaip mes vykdysime toliau prisiimtus įsipareigojimus, nes iškelti mums nauji reikalavimai ir aš dabar nesu tokia garantuota, kad tas integravimasis į BPC, kuris šiuo metu siūlomas įvertinant tai, ką mes jau turime, bus pats geriausias variantas. Nes čia yra atskira kalba - BPC ir greitųjų medicinos pagalbos stočių integravimas į šią sistemą“, - aiškino ministrė.

REKLAMA
REKLAMA

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis savo ruožtu posėdyje pažymėjo, kad pertvarka turi būti įgyvendinti iki kovo 1 dienos.

Dėl greitosios medicinos pagalbos dispečerinių integravimo į BPC vasario pradžioje į Generalinę prokuratūrą kreipėsi Vidaus reikalų ministerija bei Lietuvos Greitosios medicinos pagalbos įstaigų asociacija.

VRM prašo ginti viešąjį interesą dėl trukdymo vykdyti Bendrojo pagalbos telefono numerio 112 paslaugų plėtrą, tuo metu Greitosios medicinos pagalbos įstaigų asociacija teigia, kad ketinimas perjungti tiesioginius greitosios medicinos pagalbos kvietimo numerius į telefoną 112 pažeidžia gyventojų interesus. Kol kas Generalinė prokuratūra nėra apsisprendusi, ar pagal šiuos pareiškimus pradėti ikiteisminį tyrimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sveikatos apsaugos ir Vidaus reikalų ministerijų planas, kuriuo siekta greitosios medicinos pagalbos stočių atsakymo į pagalbos skambučius funkcijas integruoti į BPC, patvirtintas 2014-ųjų vasarį.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų