REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę Lietuvoje prasidėjo antrasis tarptautinio konkurso „Matmintinis“ etapas. Jis truks iki kovo 15 d. Mintino skaičiavimo konkurse dalyvauti kviečiami įvairių tipų Lietuvos mokyklų mokiniai, jų mokytojai bei visi, norintys varžytis ir įsitikinti, kad suskaičiuoti galvoje užtrunka trumpiau nei suspaudyti skaičiuotuvo mygtukus, pranešė konkuros organizatoriai.

REKLAMA
REKLAMA

„Mokiniai, dalyvaujantys „Matmintinyje“, po mokyklą vaikšto iškelta galva. Jie greitai pajaučia žaidimo malonumą, o kai kurie pagavę azartą dalyvauja konkurse iki paskutinių klasių. Be to, mintinas skaičiavimas turi naudos ir gyvenime“, – tvirtino Rokiškio raj. Kamajų Antano Strazdo gimnazijos matematikos mokytojas Arvydas Uldinskas.

REKLAMA

„Didžiuojamės, galėdami prisidėti prie jaunąją kartą ugdančios iniciatyvos. Ankstyvoje jaunystėje mintinas skaičiavimas padeda formuotis loginiam ir racionaliam mąstymui. Vėliau šis specifinis įgūdis gali suteikti konkurencinio pranašumo ieškant darbo ar jau dirbant šiuolaikinėje dinamiškoje ir greitai besikeičiančioje rinkoje“, – sakė konkursą remiančios kompanijos „ACC Distribution“ direktorius Regimantas Buožius.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, nepaisant to, kad technologijos tobulėja ir gali atlikti vis daugiau sudėtingų intelektinių operacijų, atsipalaiduoti nevalia. Norinčiam išlikti konkurencingoje rinkoje žmogui reikia nuolatos lavinti savo protą. Antraip jis rizikuoja tapti lengvai pakeičiamu.

Panašia patirtimi dalijasi ir mokytojas A. Uldinskas. „Gimnaziją baigę ir dabar jau studijuojantys ar dirbantys buvę mokiniai pastebėjo, jog geras mintinas skaičiavimas padeda ne tik tada, kai reikia ką nors greitai suskaičiuoti. Kartu šis gebėjimas labai lavina intelektą, greitina reakciją, padeda orientuotis ir netgi susikaupti“, – vardijo matematikos mokytojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Uldinskas sėkmingai rengia jaunuolius „Matmintiniui“ nuo 2007 m. Jo mokiniai yra tapę ne tik respublikinio, bet ir tarptautinio konkurso laureatais, o pernai mokytojo ruošta septintokė laimėjo tarptautinio mintino skaičiavimo konkurso „Pranglimine“ auksą.

Nors antrasis „Matmintinio“ etapas jau prasidėjo, norintys dar gali sudalyvauti pirmajame konkurso etape. Laiko tam yra iki kovo 8 d. „Seniau etapai nepersidengdavo, bet vis pasitaikydavo mokinių, norinčių sudalyvauti tada, kai vienas ar kitas etapas būdavo pasibaigęs. Pirmajame etape jau sudalyvavo virš 800 dalyvių iš beveik 80 Lietuvos mokyklų. Realu, kad skaičius dvigubės. Manau, jog optimaliausia dalyvauti priešpaskutinę etapo savaitę, nes turima daug laiko treniruotei, tačiau nepaliekama sprendimo paskutinei dienai“, – patarė konkurso „Matmintinis“ organizatorius Marius Alaburda. Iš viso „Matmintinio“ konkursą sudaro trys atrankiniai etapai, kurie šiek tiek persidengia ir vyksta internete. Geriausius rezultatus pasiekę dalyviai bus kviečiami į Lietuvos finalą balandžio 18 d. Kaune, Vytauto Didžiojo universitete. Pirmųjų vietų nugalėtojai bus apdovanoti „DELL“ planšetiniais kompiuteriais. Finalo varžybų metu, taip pat paaiškės geriausiai mintinai skaičiuojantys Lietuvos mokiniai ir suaugusieji, iš kurių bus formuojama Lietuvos komanda, dalyvausianti tarptautinėse „Matmintinio“ varžybose, kurios šiemet vyks Latvijoje, sakoma organizatorių pranešime.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų