REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Kauno „Žalgirio“ arenoje trečiadienį krepšininkams patarimus dalino Gintaras Krapikas, Šarūnas Jasikevičius ir Rimvydas Samulėnas. Tačiau tai nebuvo „žalgiriečių“ ar Marijampolės „Sūduvos“ moterų krepšinio ekipos pratybos. Geriausi šalies specialistai suvienijo jėgas, jog perspektyviausiems Moksleivių krepšinio lygos žaidėjams ir žaidėjoms padėtų pasiruošti šeštadienį įvyksiančiam „Manijos Žvaigždžių dienos“ renginiui.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausi šalies jaunieji krepšininkai iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Akmenės, Alytaus, Panevėžio, Jonavos ir Biržų įdėmiai klausėsi trenerių pastabų ir noriai vykdė užduotis.

REKLAMA

„Mums patiems buvo labai įdomu pakeisti kontingentą, - sakė „Žalgirio“ komandos treneris G.Krapikas. - Tai buvo jaunieji krepšininkai iš visos Lietuvos ir skirtingų amžiaus grupių, tai yra ir skirtingų pajėgumų. Buvo įdomu pamatyti ką kiekviena amžiaus grupė jau moka. Galima neabejoti, jog Lietuva ir toliau bus turtinga krepšinio talentais“.

„Manau, kad tokios treniruotės labai reikalingas, ypač merginų. Šiuo metu dirbu moterų komandoje ir trūksta jaunų krepšininkių. Norėčiau jas paagituoti lankyti krepšinio treniruotes“, - po pratybų sakė „Sūduvos“ komandos treneris R.Samulėnas.

REKLAMA
REKLAMA

„Manijos Žvaigždžių dienos“ treniruotėje vaikinai ir merginos atliko įvairius metimų ir perdavimų pratimus, tobulino žaidimą du prieš du bei kitus elementus.

„Nors treniruotė nebuvo labai ilga, tačiau buvo produktyvi ir gerai padirbėjome, - sakė Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtinė Laura Juškaitė. - Geras treneris, įdomūs pratimai. Viskas labai patiko. Manau, tai labai naudingas renginys. Merginos išmoko įvairių pratimų ir grįžusios galės tobulėti individualiai“.

„Turėjome gerą treniruotę, „Žalgirio“ treneriai Š.Jasikevičius ir G.Krapikas paliko didelį įspūdį. Smagu pamatyti, kaip jie dirba treniruotėse, - sakė pratybose dalyvavęs „saboniukas“ Tomas Balčiūnas, „Tornado“ auklėtinis Tautvydas Kupstas ir Kretingos sporto mokyklos žaidėjas Justas Vieversys. - Labiausiai įsiminė žaidimas du prieš du. Manau, kad tokios treniruotės labai reikalingas, tai mums suteikia papildomos motyvacijos“. Vaikinų „Manijos Žvaigždžių dienos“ treniruotėje dalyvavo 24 jaunieji krepšininkai, o merginų pratybose – 21.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nesitikėjau, kad tiek daug merginų susirinks į treniruotę, tačiau matosi didelis jų noras tobulėti. Jeigu ir toliau tęs savo pradėtus darbus, manau, ateityje bus merginų, kurios galės žaisti aukštame lygyje“, - sako šiuo metu Lietuvos krepšinio federacijos moterų taurės finalui su „Sūduvos“ ekipa besirengiantis R.Samulėnas.

„Mane labai domino, kaip žaidėjai moka išklausyti, suprasti ir atlikti norimą veiksmą ir kaip sugeba tai įgyvendinti, - teigė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerio Jono Kazlausko asistentas G.Krapikas. - Norėjosi įvairiais pratimais pažiūrėti vaikinų kamuolio varymo lygį, perdavimą, baudų metimo kokybę, judėjimą. Mačiau vaikinų, kurių judesių gausą ir krepšinio išsilavinimas yra gero lygio, tačiau darbo dar reikės labai daug įdėti“.

REKLAMA

„Manijos Žvaigždžių diena“ Kaune šeštadienį prasidės 11:30 val. „Žalgirio“ arenoje, kur susirinkę krepšinio mėgėjai išvys geriausių Lietuvos jaunųjų krepšininkų Rytų ir Vakarų rinktinių kovas, trys prieš tris finalus, azartiškas tritaškių metimo bei dėjimo rungtis, o taip pat masiškuosius karavano, bauduko ir slalomo konkursus. Renginyje, kuriame įėjimas nemokamas, bus galima išgirsti ir pamatyti jaunųjų Kauno muzikantų pasirodymus bei laimėti įvairius Moksleivių lygos rėmėjų prizus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų