REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europoje susidarė 1938-ųjų Miuncheno atmosfera

„Vladimiras Putinas nėra normalus politikas, jis atstovauja agresijos, aneksijos, smurto ir melo politiką“

Po keturių šalių susitikimo Minske Adamas Michnikas nusiteikęs pesimistiškai: jis mano, kad Europoje susidarė 1938-ųjų Miuncheno atmosfera, rašoma “La Repubblica”.

Po keturių šalių susitikimo Minske Adamas Michnikas nusiteikęs pesimistiškai: jis mano, kad Europoje susidarė 1938-ųjų Miuncheno atmosfera, rašoma “La Repubblica”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Adamas Michnikas, vienas iš žymiausių Lenkijos visuomeninių ir „Naujosios Europos“ veikėjų, Darbininkų apsaugos komiteto, o vėliau ir „Solidarumo“ strategas ir istorinis lyderis, „Gazeta Wyborcza“ įkūrėjas, pareiškė, kad dėl Minsko susitarimų yra nusiteikęs gana pesimistiškai. „Iš Vladimiro Putino pusės aš nematau realaus noro užbaigti šį konfliktą. Kalbama apie nepriklausomos Ukrainos destabilizacijos politikos tęstinumą ir vidinės šios šalies politikos destrukciją siekiant likviduoti proeuropietines ir prodemokratines tendencijas, kurias atspindi prezidentas Petro Porošenka ir didžioji dalis nacijos“.

REKLAMA

Kalbėdamas apie Angelos Merkel ir Francois Hollande'o misiją, A. Michnikas sakė: „Jie turi gerų ketinimų, tačiau Vakaruose, mano manymu, susidarė 1938-ųjų Miuncheno konferencijos atmosfera. Visada išlieka viltis, kad V. Putinas – normalus politikas. Tačiau tai nėra taip, jis nėra normalus politikas, jis atstovauja agresijos, aneksijos, smurto ir melo politiką. Visa Rusijos propaganda – stalinistinio stiliaus propaganda: melo“.

Atsakydamas į klausimą apie tai, kaip šiandien jaučiasi Lenkija ir Baltijos šalys, A. Michnikas atsakė: „Be abejo, mes ne tokie stiprūs, kad vykdytume visiškai nepriklausomą, savarankišką politiką. Aš įsitikinęs, kad tik ES vienybė, visų pirmą Vokietijos, Prancūzijos, Italijos ir Didžiosios Britanijos koalicija, gali organizuoti pakankamai stiprų spaudimą ir gali efektyviai veikti. Mes dar turime rasti bendrą kalbą su JAV dėl jų idėjos apginkluoti ukrainiečių karius ir dėl ekonominių sankcijų tęstinumo. Pasidavimas agresijai ir aneksijai reiktų realią europietiškų idėjų pabaigą, ES kapituliaciją… Reiktų atvirai pasakyti, kad V. Putinui turėtume duoti aiškų signalą, kad agresijos ir aneksijos politika Ukrainos atžvilgiu ES yra nepriimtina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų