REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno savivaldybei nepavyko apginti savo pozicijų dėl nebaigto statyti viešbučio „Respublika“ sklypo įtraukimo į apleistų sklypų sąrašą - teismas įpareigojo iš naujo svarstyti savininkų prašymą.

Kauno savivaldybei nepavyko apginti savo pozicijų dėl nebaigto statyti viešbučio „Respublika“ sklypo įtraukimo į apleistų sklypų sąrašą - teismas įpareigojo iš naujo svarstyti savininkų prašymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) atmetė Kauno savivaldybės skundą bei paliko žemesnės instancijos sprendimą įpareigoti Centro seniūniją iš naujo nagrinėti nebaigto statyti viešbučio „Respublika“ savininkų prašymą išbraukti sklypą, kuriame stovi objektas, iš apleistų sklypų sąrašo.

REKLAMA

Ši neskundžiama teismo nutartis viešbučio savininkams - bendrovei „Kauno arka“ - leidžia tikėtis, jog pavyks sumažinti šiuo metu taikomą padidintą 4 proc. žemės nuomos mokesčio tarifą.

Prašymą išbraukti sklypą iš sąrašo bendrovė grindė tuo, jog statybų negali užbaigti, nes tam reikia keisti detalųjį planą, kuriame padaryta klaidų. Tai padaryti bendrovė įsipareigojo su Kauno apygardos prokuratūra sudariusi taikos sutartį administracinėje byloje. Pagal šią sutartį bendrovė taip pat įsipareigojo nevykdyti jokių statybos darbų pagal ankstesnius dokumentus.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš Centro seniūnijos sprendimo matyti, kad prašymas minėtu pagrindu nebuvo tiriamas ir dėl šių aplinkybių priimamam sprendimui nieko nepasisakyta“, - rašoma teismo nutartyje.

Bendrovė taip pat nurodė, kad nuo pat valstybinės žemės nuomos sutarties sudarymo teritorija yra prižiūrima, ji aptverta tvora, išvežtas po griovimo darbų likęs statybinis laužas, uždėti įspėjamieji ženklai, čia šienaujama žolė.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus sprendimu nuo 2013 metų 0,85 ha ploto sklypas Karaliaus Mindaugo prospekte buvo įtrauktas į nenaudojamų sąrašą, todėl jam buvo taikomas 4 proc. dydžio žemės mokestinės vertės nuomos mokesčio tarifas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Minėtą sklypą „Kauno arka“ iš valstybės nuomojasi nuo 2010 metų, kai perėmė savo akcininkės bendrovės „Kauno verslo rūmai“ 2007 metais sudarytą nuomos sutartį su Nacionaline žemės tarnyba.

Šiuo metu viešbučio įsigijimu domisi verslininkai Marius Budrikis ir Rolandas Baškys - jie praėjusią savaitę patikino, kad tai, ar sandoris įvyks, paaiškės per porą savaičių. BNS žiniomis, viešbučio savininkai įvairioms nekilnojamojo turto plėtros bendrovėms siūlė objektą įsigyti už už daugiau nei 2,02 mln. eurų (7 mln. litų).

„Respublikos“ statybos, pradėtos 1988 metais įstrigo 1993-aisiais. Nuo to laiko kelis kartus keitėsi jo savininkai, tačiau statybos nebuvo atnaujintos. Viešbutis stovi apie 85 arų ploto žemės sklype, kurį „Kauno arka“ nuomojasi iš valstybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų