REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gali tik spėlioti, ką reiškia itališkai skambantis sceninis dainininkės pseudonimas, beje, tik šia kalba prasmingas ir reiškiantis „mano“. Mia, kurią jau daugiau nei 10 metų matome ir girdime scenoje, iš tikrųjų yra Vilijos Pilibaitytės „mano“ – jos vaikystės svajonių įsikūnijimas, gyvenimo kūrinys. Mergina iš mažo miestelio netoli legendinės Apuolės sukūrė pati save. Ir visai galimas daiktas, kad šiemet būtent ją siųsime atstovauti Lietuvai į Austrijos sostinę Vieną.

Nebaigtas darbas

Beje, pernai dainininkė viešai prasitarė netgi ketinanti pasikeisti Vilijos vardą į Mios. Pasak jos, galbūt toks žingsnis ir nuliūdintų mamą, tačiau ji labiau susigyvenusi su Mios slapyvardžiu ir draugai ją senokai vadina Mia.

Tačiau dokumentams tvarkyti dabar nėra laiko – visas jis skirtas Eurovizijai. „Esu tvirtai nusiteikusi eiti į finalą“, – ištarė Mia prieš prasidedant paskutiniam nacionalinės Eurovizijos atrankos etapui. Ir štai ji – finale, kur susirungs tik su dviem likusiais varžovais Vaidu Baumila ir Monika Linkyte.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip norėčiau, kad Lietuva kada nors laimėtų Euroviziją“, – sakė Mia, nė neslėpdama, kad pati geidžia prie to prisidėti. Šio tikslo ji pavydėtinai atkakliai siekia nebe pirmus metus, nors berods užpernai buvo patikinusi, kad padės tašką, jeigu nelaimės nacionalinės atrankos. Tačiau tai buvo tik kabliataškis: Eurovizija neleidžia Miai ramiai miegoti tarsi nebaigtas projektas. Dėl nacionalinės atrankos ji netgi atidėjo savo vestuves, kurios buvo suplanuotos gruodį. Tačiau ir vestuvės palauks. Ši moteris tikslo siekia su visišku atsidavimu – tai matyti ir atrankos koncertuose, kur ji dainuoja ir kovoja taip, lyg tai būtų gladiatorių arena.

REKLAMA

„Jaunėlė buvo labai pasiutusi mergaitė. Dabar jos karingumas tapo santūresnis, – patvirtino vyresnioji dainininkės sesuo Vilma, serganti už Mią. Jų šeima kilusi iš Kaukolikų kaimo Skuodo rajone. Džordanos Butkutės daina „Man patinka taip gyventi“, kurią Mia atliko viename atrankos etape, priminė tą nesutramdomą pasiutėlę, kokia Mia dar neseniai buvo.

Tačiau pati Mia tvirtina vaikystėje buvusi atsiskyrėlė, mėgdavo pabėgusi vienumoje tupėti ant Apuolės piliakalnio ir žiūrėti į tekantį Luobos upelės vandenį. „Man nereikėjo draugijos. Kurdavau eilėraščius, svajodavau apie geresnę ateitį. Svajonė dainuoti mane nešte nešė“, – sakė ji viename interviu. Mergaitė pati tvarkėsi su savo kompleksais. Visų pirma – su įsitikinimu, kad yra... negraži. Laki vaizduotė padėjo įsivaizduoti, kokia ji galėtų būti, o kompleksus tirpdė darbas su savimi ir muzika. Mia sakė, kad vaikystėje dainuoti mokėsi iš kompaktinių plokštelių.

REKLAMA
REKLAMA

Kūrė legendą

Dainininkė Rosita Čivilytė, komisijos narė, pati būdama plieninio būdo, pavadino Mią emociškai stipriausia nacionalinio konkurso dalyve. Šiemet Mia, beje, pasirodė ir kaip visiškai brandi, pasitikinti savimi moteris, turinti susiformavusį įvaizdį bei dainavimo stilių. Ji tapo lietuviškos popmuzikos femme fatale. Nepaprastai artistiška dainininkė primena legendines parėjusio amžiaus pradžios scenos deives, kurios kryptingai kūrė savo legendas.

Mia taip pat mėgino tai daryti. Seriale „Kas nori nužudyti Mią“ dainininkė suvaidino pati save. Narciziška? Taip, tada Mia tikino, jos gyvenimas panašus į detektyvą, o filmas intrigavo į viena suplaktais biografiniais ir išgalvotais faktais... Tačiau pats serialas labiau priminė muilo operą, o ne detektyvą, kur herojė galėjo uždusti nuo per kraštus besiverčiančių putų – nereikėjo nė žudiko maniako.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Drįsčiau spėti, kad Mią iš tikrųjų norėjo nužudyti televizija, ir dar mūsų visų akyse, ką ši maniakė yra padariusi su ne vienu talentingu jaunu žmogumi. Jeigu tik šis nepasisaugojęs įsileidžia ją į savo miegamąjį, leidžia jai ieškoti sau nuotakos ir kelti vestuves.

Gavusi gerą pamoką Mia kito skruosto televizijai, panašu, neatsuks. Juolab kad paskutinis projektas, kuriame ji dalyvavo (TV3 šou „Aš – kino žvaigždė“), vis dėlto pasibaigė ne ašaromis, o nuoširdžiu juoku. Sužinojusi, kad toji atranka pagrindiniam vaidmeniui neva Holivude kuriamame filme apie Emiliją Pliaterytę, tą lietuviškąją Žaną Dark, yra tik akių muilinimas, Mia pirma nuoširdžiai susikrimto, tačiau paskui skaniai juokėsi. O šou režisieriai Martynas Nedzinskas ir Balys Latėnas įvertino Mios pasiaukojimą darbui bei drąsą ir bet kokiu atveju vadino ją favorite, nes moteris ruošėsi vaidmeniui negailėdama savęs.

REKLAMA

Ji drąsiai ėmėsi visų režisierių jai skiriamų užduočių. Tiesa, vėliau sužinojusi teisybę, truputį susigėdo, suprasdama, jog dabar visa Lietuva pamatys, kaip ji mosuoja kardu, bandydama pataikyti į pakabintą pliušinį meškiuką, arba... kaip tarsi ant arklio joja ant aktoriaus ir vieno „Aš – kino žvaigždė“ kūrėjų Martyno Nedzinsko.

Taigi nėra ji ir iš tų moterų, kurios įskaudintos tyliai verkia kamputyje. Taip, Mia nekart yra apsiašarojusi viešumoje, tačiau šios šykščios ašaros yra ne silpnumo, o jausmų pertekliaus išraiška. Ji susigraudino dėkodama žiūrovams už palaikymą, kuris pridėjo jai nemažai balų prie komisijos duotų ir leido patekti į paskutines atrankos varžybas.

REKLAMA

Sceninę moters brandą liudija ir tas faktas, kad ji nebenori šmėžuoti televizijoje, nebesimatuoja laidos vedėjos suknelių. Panašu, kad šis etapas jau išsemtas su kaupu. „Rengiuosi taip, kaip jaučiuosi. Niekada nevilkiu to, kas man nepatinka“, – taip į komplimentus reagavo dainininkė, fatališkos moters įvaizdį scenoje kurianti ir itin skoningais drabužiais. „Suknelė turi atskleisti mano asmenybę ir dar pridėti dainai žavesio. Į sceną turiu pakilti kaip diva “, – sakė Mia, kurios daugumos dainų ašis – lemtinga meilė. Beje, nacionalinės atrankos konkursuose Miai talkina senų tradicijų Italijos „Cordella“ mados namai, kurie patys atrado šviesiaplaukę Lietuvos atlikėją ir pasiūlė bendradarbiauti. Užkulisiuose šnabždamasi, jog jeigu šiemet Miai pavyks pasiekti konkurso finalą, italai ją papuoš ypatinga, iš kojų verčiančia suknele.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaikų numylėtinė

Vaikų ir šunų, sako, neįmanoma apgauti. Todėl visada įsiklausau į „Vaikų balsą“: taip, mūsų popmuzikos darželyje yra toks savotiškas konkursas, o ir Mia yra jį nekart laimėjusi arba buvusi tarp kelių šio apdovanojimo pretendentų. 2008 m. „Vaikų balso“ apdovanojimuose Mia tapo metų dainininke ir geriausios dainos atlikėja, po 3 metų vėl pelnė geriausios atlikėjos titulą, o 2011 m. Lietuvos nepilnametė publika ir vėl nusprendė, kad Mia yra viena geriausių Lietuvos dainininkų.

Toks stabilus pasisekimas tarp vaikų rodo, kad Mia geba uždegti be kokio amžiaus žiūrovus, o jos dainos nėra įmantrios, suprantamos ir vaikui. Tačiau tai ne masinis produktas, toks popsas „neužknisa juodai“, o atspėja daugumos širdžių plakimo ritmą. O svarbiausia – liudija Mios nuoširdumą, kurį jaučia ir vaikai. Galbūt jaunoji auditorija joje girdi ir regi tą mergaitę, kuri nepaisydama ne itin šviesios vaikystės, tikėjo, kad turi Dievo dovaną, pasiryžo ją puoselėti ir galop apie ją pranešti, pasidalyti su kitais? Talentas jai netapo puikybės šaltiniu.

REKLAMA

Mia netrykšta noru dalytis prisiminimais apie vaikystę, prabėgusią Kaukolikų kaime, Skuodo rajone. Privalu gerbti tokį viešo asmens norą užuot suklusus: a, nenori kalbėti, vadinasi, kažką slepia! Miai teko atlaikyti lavinas tokių klausimų iš tų purvasklaidos atstovų, kurie mano turį teisę įsirioglinti į artisto vaikystės namus su atkišta kamera ir mikrofonu, kamantinėti jo giminaičius ir kaimynus, draugus ir nedraugus ir visą tą nuomonių kratinį pateikti kaip „informaciją iš patikimų šaltinių“ . Pati dainininkė yra sakiusi, kad jos tėvai sunkiai vertėsi, buvo ir problemų dėl alkoholio, mama dirbo ligoninėje, o ji su sese turėjo padėti tėvui įveikti ūkio darbus. Tačiau tvirtinti, kad šeima buvo asociali – skaudus melas.

REKLAMA

Muzikinio Mios kelio pradžią taip pat gaubia gandai, bet aišku tai, kad balsinga mergina karjerą pradėjo nuo nulio, o Lietuvos scenoje pasirodė jau padirbėjusi Italijoje, iš kur atsivežė ir sceninį slapyvardį. Iš šio kelio jos neprivertė pasitraukti ir ankstyva motinystė. 17-os Mia susituokė ir susilaukė sūnaus Mato.

Lietuvoje Mia išgarsėjo prieš 11 metų debiutine daina „Kiekvienam“. Tai nebuvo atsitiktinė sėkmė, o taiklus šūvis, pataikęs į tuo metu vyraujantį daugumos poreikį. Pradedanti dainininkė pasirašė kontraktą su viena didžiausių Lietuvoje įrašų kompanija „Melodija“ ir išleido debiutinį albumą. 2005 m. Mia pristatė dainą „Nešk mane“. Mios perdainuotas grupės SEL hitas „Sapnai “ padarė įspūdį Egidijui Dragūnui. Kartu su atlikėja grupės lyderis atliko dainą „Muzika“, kuri 2007 m. „Bravo“ apdovanojimuose atnešė abiem geriausių atlikėjų titulą. Netrukus Mios sudainuota „Yra, kaip yra“ buvo „Radiocentro“ pripažinta geriausia metų daina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau vien dainų pavadinimai „Aš krentu“ „Nešk mane“, „ Stiklo namai“ liudija , kad tai buvo nesvarumo, svaigulio, trapios sėkmės etapas. Po jo ėjo žvaigždiškasis kurį žymėjo televizijos projektai „Žvaigždžių duetai“ , „Žvaigždžių karai“, galop jau minėtas serialas bei geltonosios spaudos dėmesys jos audringam asmeniniam gyvenimui. Šiandien Mia retai lankosi vakarėliuose, kur, anot jos, neišvengiamai turi prisidengti tikrąjį veidą kauke, ir laisvalaikį leidžia sužadėtinio Nerijaus draugijoje. Ji sakė labiausiai vertinanti sielos ramybę. „Meilė niekur nepabėgs, o šventę pasidarysime vasarą“, – patikino dainininkė.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų