REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinių radijas

Statistikos departamentui pranešus, kad Lietuvoje daugėja santuokų ir šiek tiek mažėja ištuokų, Šeimų universiteto atstovas, keturių vaikų tėvas Evaldas Lasys „Žinių radijui“ penktadienį sakė, kad santuokos sėkmės raktas yra investicija į sutuoktinį.

REKLAMA
REKLAMA

„Santuokos nėra be sutuoktinio, ir tai reikia įsisąmoninti. Dažnai šeimoje siekiame karjeros, aukštumų, gal finansinės laisvės, bet asmeninis siekimas niekur nenuveda, jei aš tuo sekimu paaukoju šeimą. Vasario 14-oji – puiki proga prisiminti kiekvienam sutuoktiniui savo artimą ir pamąstyti, o kiek aš investuoju į tuos santykius, kokio senumo žemėlapiais naudojuosi savo gyvenime“,- laidoje „Aktualioji valanda“ sakė E. Lasys.

REKLAMA

Pasak jo, reikia nuolatos perbraižyti „santykių žemėlapius“ – eiti į pasimatymus net ir gimus vaikeliams bei karjerą nustumti į antro svarbumo vietą.

„Tik per tokią sąjungą, kuomet vienas rūpinasi kitu ir dėl pinigų, dėl karjeros nepamiršta artimo, leidžiama kurti tuos santykius. Jeigu mes pirmoje vietoje dedame šeimą, o antroje – karjerą, viskas susitvarko ir mano vakaras tampa visai kitoks, nei pasirenkant verslą pirmoje vietoje, o šeimą – antroje“, - kalbėjo E. Lasys.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, investicija į sutuoktinį atneša ramybę, pasididžiavimą, gerą sveikatą bei pasitenkinimą gyvenimu, kuris ateina per vaikus.

E. Lasys pažymi, kad, augindamas keturis vaikus, ne tik ištrūksta su žmona į pasimatymus, bet ir lanko šokius, ką rekomenduoja daryti ir kitiems sutuoktiniams.

„Kiekvienam vyrui norėčiau palinkėti galbūt kartais leisti sau pasijusti nerangiu ir pasidomėti, kas patinka sutuoktiniui, kas jį veža, ir prisiimti dar vieną įsipareigojimą, kuris leistų pabūti kartu. Mūsų pasimatymai nėra tik paprasti, mes dar ir šokame“, - teigė E. Lasys.

Statistikos departamento duomenimis, per praėjusius metus susituokė 22 089 poros – tai yra 1620 porų daugiau nei 2013 metais. Skyrybų skaičius per metus sumažėjo minimaliai -100tu.

Parengė Ieva Kazlauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų