REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

kaunas.kasvyksta.lt

Kauno autobusų ir troleibusų valdytojai keleiviams pristato naujovę – bus kvepinamas transporto priemonių vidus. Tai užgoš nemalonų kitų keleivių kvapą.

REKLAMA
REKLAMA

Viešojo transporto keleiviai skųsdavosi, jog transporte yra blogas kvapas. Ypač jei autobusu ar troleibusu važiuoja nemaloniai kvepiantis keleivis, kiti keleiviai būdavo priversti kęsti smarvę. Tad nuo šiol blogus kvapus užgoš malonių aromatų gama.

REKLAMA

UAB „Kauno autobusai“ vadovas Kęstutis Derliūnas tikina, jog skaniai kvepiantys autobusai ir troleibusai jau rytoj išvažiuos į miesto gatves, nes šiandien visų autobusų dar nespėta sutvarkyti. Kasdien į gatves išvažiuoja apie 300 įmonės transporto priemonių, kurios veža tūkstančius keleivių, tad tokia paslauga turėtų sulaukti teigiamų atsiliepimų.

„Vadovaudamiesi rinkos tyrimais išsiaiškinome, kad keleiviai nori, jog transporto priemonių vidus kvepėtų. Iki šiol būdavo, kad kiekvieną dieną vidus sutvarkomas ir išsiurbiamas, tačiau dabar dar bus ir iškvepintas, kad skleistų malonų kvapą“, –kalbėjo K. Derliūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Kvapas skleisis tris dienas

Išvalius transporto priemones, tarp sėdynių purškiamas „Green Ninive“ kvapas. Pasirinkta būtent tokia vieta, nes bandymų metu paaiškėjo, jog autobuse būtent taip geriausiai skleidžiasi kvapas. Vienoje transporto priemonėje daroma apie 10 papurškimų. UAB „Kauno autobusai“ atstovai sako, jog tai nėra skystis, o labiau primena rūką. Per dieną išpurškiami du flakonėliai visoms transporto priemonėms.

„Darbuotojai rinkosi, kuris kvapas yra geriausias. Bendradarbiaudami su specialistais, pasirinkome būtent šį kvapą, nes jis neutraliausias. Tokie kvapai naudojami ir masinių susibūrimų vietose – jie yra patikrinti, tad tikrai nesukels jokių alerginių reakcijų“, –sakė viešojo pirkimo specialistė Jolita Leimonienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išpurškus kvepalus salone, kvapas laikysis apie tris dienas. Pirmąją dieną išryškės jazminų ir žalumynų kvapai, antroji pasižymės žibuoklių, rožių, obuolių, persikų, serbentų kvapu ir pasibaigs vandenyno nata. Trečiąją dieną keleiviai jaus muskuso ir ambros kvapus.

Viešojo transporto valdytojai tikina, jog šis kvapas nesusimaišys su nemaloniais keleivių kvapais. Purškiamas kvapas skleidžiasi labiau, kai transporte yra mažiau žmonių. Jei keleivių važiuoja pilnas autobusas, kvapas turėtų būti juntamas silpniau.

Tikimasi, kad tokia naujovė patiks viešuoju transportu keliaujantiems kauniečiams ir užtikrins dar didesnę švarą Kauno gatvėse važinėjančiuose autobusuose bei troleibusuose. Be to, vadovai tikina, jog dėl tokios naujovės tikrai nekils viešojo transporto bilieto kaina.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų