REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žvejybos kontrolės informacinių technologijų srityje Lietuva yra viena iš pirmaujančių Europos Sąjungoje, pranešė Žemės ūkio ministerija. Praėjusiais metais Europos Komisijos jūrų reikalų ir žuvininkystės direktorato rengtuose žvejybos kontrolės ekspertų darbo grupių posėdžiuose Lietuva buvo minima tarp penkių geriausiai įsipareigojimus vykdančių Europos Sąjungos šalių, sėkmingai diegiančių naujas žuvininkystės sektoriaus duomenų informacines sistemas.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Lietuva savo sistemoje sėkmingai taiko FLUX kalbą. FLUX (angl. „Fisheries Language for Universal eXchange”) – tai standartizuota Jungtinių Tautų Organizacijos kalba, kuri yra naudojama saugiai keistis su žuvininkyste susijusiais duomenimis (apskaityti žvejybos kvotas, perduoti žvejybos žurnalų informaciją ir t. t.) ir sudaryti sąlygas sklandžiai vykdyti žvejybos kontrolę.

REKLAMA

Šiandien žvejybos kontrolės valdymas tiesiogiai susijęs su įvairių žvejybos duomenų valdymu: registravimu, perdavimu, saugojimu ir keitimosi jais sistema. „Žuvininkystės tarnyba prie Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos, vykdydama šiuos darbus ir taikydama pažangiausias informacines technologijas, sėkmingai prisideda prie Europos žuvininkystės duomenų informacinių sistemų strategijos kūrimo ir tobulinimo užtikrinant žuvininkystės duomenų kokybę bei greitą apsikeitimą jais ir padeda pažangiai kontroliuoti žuvininkystės sektorių“, – sako Aidas Adomaitis, Žuvininkystės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos laikinasis vadovas.

Žuvininkystės tarnyba buvo teigiamai įvertinta ir Europos Komisijos audito, kuris nuodugniai ištyrė įdiegtas Lietuvos informacines sistemas, sakoma pranešime.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų