REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT Televizijos laida „LRT Forumas“, LRT.lt

Vienuolikos punktų susitarimai Minske anksčiau ar vėliau žlugs: įgyvendinti visų susitarimų negebės nei viena, nei kita derybų pusė, specialiame „LRT Forume“ šįvakar teigia laidos dalyviai. „Jei tie vienuolika punktų bus visiškai įgyvendinti, tada Petro Porošenka pasirašė sau ir Ukrainai mirties nuosprendį, bet manau, kad tuos punktus įgyvendinti yra neįmanoma. Šis susitarimas yra laikinas, jis žlugs“, – kalba politikos apžvalgininkas Rimvydas Valatka.

REKLAMA
REKLAMA

Laidos svečio teigimu, kai kurie susitarimo aspektai Ukrainai yra itin nepalankūs, tačiau į tai, kas žlugs netolimoje ateityje, nereikia žiūrėti taip tragiškai. Anot R. Valatkos, Rusijos karo Ukrinoje istorija susitarimu nesibaigs, nes Rusija per daug nori, o Ukraina yra per daug didelė.

REKLAMA

Šiai minčiai pritaria ir Rytų Europos studijų centro analitikas Laurynas Kasčiūnas. Pasak jo, Minsko susitarimai netruks tapti dar vienu popiergaliu.

Tačiau to, kad Minsko susitarimai žlugs, LRT studijos svečiai nelaiko vienareikšmiška nesėkme. Seimo Europos reikalų komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas mano, kad jei susitarimai nebus vykdomi, tai bus priežastis daryti, ko daugelis nori – Vakarams pradėti teikti Ukrainai paramą ginkluote.

REKLAMA
REKLAMA

Apie sankcijų atšaukimą negali būti kalbos

Politologo L. Kasčiūno teigimu, kad ir kas bebūtų, Vakarai turėtų tęsti sankcijas, ypač sektorines, kurių galiojimas baigsis liepos mėnesį.

„Šias sankcijas reikėtų pratęsti dar bent metams. Taip pat svarbu teikti karinę paramą Ukrainai. Tai ne kelias į eskalaciją, kaip bando pasakyti šios idėjos kritikai, tai kelias į derybinės Ukrainos galios stiprinimą“, – sako L. Kasčiūnas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų