REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepageidaujamas Lietuvoje Rusijos pilietis Aleksandras Diukovas į šalį nepateks

teismas atmetė skundą dėl neįleidimo į Lietuvą

 Ketvirtadienį Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) atmetė į Lietuvą neįleisto Rusijos piliečio Aleksandro Diukovo skundą.

 Ketvirtadienį Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) atmetė į Lietuvą neįleisto Rusijos piliečio Aleksandro Diukovo skundą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LVAT paliko galioti anksčiau priimtą Vilniaus apskrities administracinio teismo sprendimą, BNS informavo teismo atstovė Neringa Lukoševičienė. Ši LVAT nutartis yra neskundžiama.

REKLAMA

A.Diukovas teismo prašė panaikinti Lietuvos pasieniečių sprendimą neįleisti jo į šalį bei anuliuoti atitinkamą įrašą Vidaus reikalų ministerijos nacionaliniame registre.

Vilniaus apygardos administracinis teismas pernai lapkritį pagrįstu pripažino Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės pareigūnės sprendimą uždrausti minėtam Rusijos piliečiui atvykti į Lietuvą, nes jis yra įtrauktas į nepageidaujamų asmenų sąrašą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak teismo, toks sprendimas priimtas vadovaujantis teisės aktų reikalavimais, pagal nustatytas procedūras ir remiantis VSAT informacinės sistemos pateikta informacija, kad minėtas Rusijos pilietis Migracijos departamento pernai gegužės 2 dieną priimtu sprendimu yra įtrauktas į nacionalinį sąrašą asmenų, kurių buvimas Lietuvoje nepageidaujamas.

Migracijos departamento atstovė spalį teismo posėdyje aiškino, kad A.Diukovui atvykti į Lietuvą uždrausta atsižvelgiant į Valstybės saugumo departamento (VSD) raštą. Rusijos piliečiui, kaip keliančiam grėsmę vienos ar kelių ES šalių viešajai tvarkai, vidaus saugumui, visuomenės sveikatai, uždrausta į Lietuvą atvykti dešimt metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A.Diukovas rugpjūčio 13-osios vakarą atvyko į Vilniaus oro uostą, kad Lietuvoje dalyvautų savo knygos „Holokausto išvakarėse“ vertimo pristatyme, bet pasieniečiai kitos dienos rytą jį grąžino lėktuvo reisu į Maskvą.

Seimo narys istorikas Arvydas Anušauskas yra sakęs, kad į Lietuvą neįleistas Rusijos pilietis yra Rusijos specialiųjų tarnybų žmogus, savo leidiniais bandantis teisinti stalinistinio režimo nusikaltimus. A.Anušausko teigimu, knygoje „Holokausto išvakarėse“ pateikiami seniai žinomi dokumentai, tačiau jų interpretacijos yra nepagrįstos, siekiant pateisinti sovietų 1941 metų trėmimus ir kitas sovietines represijas prieš Lietuvos žmones.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų