REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar 2013-aisiais „Apple“ pristatė mobiliąją operacinę sistemą „iOS 7“, o kartu su ja ir visiškai naują saugumo funkciją – aktyvacijos užraktą (angl. – activation lock). Būtent ši funkcija leido milijonams vartotojų apsaugoti jų įrenginius nuo neteisėto naudojimo, o kai kuriems – juos ir susigrąžinti.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip skelbia „Reuters“, dėl aktyvacijos užrakto funkcijos, kuri neleidžia be teisėto įrenginio savininko „Apple ID“ prisijungimo duomenų pilnavertiškai naudotis įrenginiu, išmaniųjų telefonų „iPhone“ vagysčių skaičius Niujorke sumažėjo 25 procentais, San Franciske – 40 proc., o Londone – net 50 proc.

REKLAMA

„Mes padarėme pažangą kovoje su išmaniųjų telefonų vagysčių epidemija, kuri prieš kelis metus palietė visus didžiuosius miestus“, – teigia Londono miesto meras Borisas Johnsonas.

Įvairių teisėsaugos institucijų atstovai jau seniai bando priversti populiariuosius telefonų gamintojus pradėti naudoti panašias saugumo funkcijas, kaip jau seniai tai daro „Apple“, kuri pagal nutylėjimą įjungia „Find My iPhone“ funkciją įrenginyje, vos tik šiuo pradedama naudotis.

Paulius Orinas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų