REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

KTU regioninio mokslo parko, Kauno aukštųjų ir informacinių technologijų parko ir Kauno regioninio inovacijų centro dalininkų – LR Ūkio ministerijos, Kauno technologijos universiteto (KTU) ir Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) – sprendimu, šios įstaigos sujungtos į vieną įstaigą Kauno mokslo ir technologijų parką (Kauno MTP).

REKLAMA
REKLAMA

Naujoji įstaiga perima sujungtų įstaigų funkcijas ir rems įmones, veikiančias įvairiose mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų srityse, sudarys sąlygas komercializuoti mokslo ir studijų įstaigų atliekamų mokslinių tyrimų rezultatus ir skatins naujų inovatyvių produktų kūrimą bei technologinių įmonių kūrimąsi, pranešė KTU atstovai.

REKLAMA

Kauno MTP, konsolidavus sujungtų įstaigų kompetencijas ir pajėgumus, tampa stipriu ir solidžiu inovacijų ekosistemos dalyviu, veikiančiu tiek slėnio „Santaka“, tiek viso Kauno miesto verslo plėtros kryptyse bei traukos centru žinioms imlioms įmonėms kurtis ir plėtotis, teikiant inovacijų paramos paslaugas. Šių paslaugų pasiūlos kokybė didina inovatyvaus verslo konkurencingumą ir kuria inovacijų kultūrą. Naujasis parkas yra atviras visiems verslininkams, mokslininkams ir tyrėjams.

REKLAMA
REKLAMA

Įstaiga atliks technologinio verslo inkubatoriaus funkcijas – palankiomis sąlygomis teiks informacijos, konsultacijų, mokymo ir nuomos paslaugas bei praktinę pagalbą technologinio ir inovatyvaus smulkaus ir vidutinio verslo subjektams. Sujungiant įmones siekiama sukurti tinkamą vientisą infrastruktūrą kokybiškesnių paslaugų teikimui.

Koordinuos vientisą kokybiškesnių paslaugų procesą

Anot Kauno MTP direktoriaus dr. P. B. Miliaus, „sujungiant subjektus siekiama sukurti tinkamą vientisą infrastruktūrą kokybiškesnių paslaugų teikimui.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dalininkų sprendimu sutarta, jog toks partnerystės modelis gali užtikrinti tolesnį verslumo ir inovacijų kultūros perspektyvų formavimą Lietuvoje“, - sako p. Milius.

Kauno MTP misija – tapti aktyviu inovacijų sistemos dalyviu bei traukos centru žinioms imlioms įmonėms kurtis ir plėtotis, teikiant inovacijų paramos paslaugas, kurios didintų inovatyvaus verslo konkurencingumą ir kurtų inovacijų kultūrą.

Kauno MTP steigėjai praneša, jog daug dėmesio bus skirta skatinti verslo, mokslo ir studijų ryšius, inovacijų tinklų kūrimąsi ir plėtrą bei technologijų įmonių kūrimąsi ir plėtrą.

„Santakos“ slėnyje esančiame Kauno MTP verslui sukurta viena patraukliausių infrastruktūrų Lietuvoje: technologinis verslo inkubatorius – 1800 m2; jaunimo verslumo skatinimo erdvės – 650 m2; pasitarimų ir renginių organizavimo patalpos – 700 m2. Viename moderniausių Lietuvoje mokslo parkų įkurtose technologijų demonstravimo erdvėse, kurias sudaro 345 m2, kur verslas ir mokslas galės pristatyti gaminių prototipus ir kuriamus inovatyvius sprendimus. Kartu su jau daugiau kaip 15 metų inovacijų paramai naudojamomis erdvėmis Studentų, K.Petrausko ir Breslaujos g. pastatuose, kuriuos sudaro daugiau kaip 10 tūkst. kv.m. biurų, konferencijų, pasitarimų, ar eksperimentinės gamybos patalpų, Kauno MTP tapo vienu didžiausių inovacijų paramos paslaugų teikėjų ne tik Kaune ar Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų