REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Pasirašius sutartį „Lietuvos dujų tiekimas“ vasario 12-ąją pradėjo tiekti pigesnes gamtines dujas sostinės šilumos gamintojai bendrovei „Vilniaus energija“.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Nuo šios dienos „Vilniaus energija“ ir kelių mažesnių Lietuvos miestų šilumos ūkį kontroliuojanti „Litesko“ jau gauna apie 25 proc. pigesnes gamtines dujas iš „Lietuvos dujų tiekimo“. Pirkimų procedūros pagaliau baigėsi. Nors ir pavėluotai, tai sudarys sąlygas šilumos ir karšto vandens kainų mažėjimui sostinės ir kitų miestų gyventojams“, - sakė „Lietuvos dujų tiekimo“ generalinis direktorius Mantas Mikalajūnas.

REKLAMA

Pasiūlęs mažiausią kainą, „Lietuvos dujų tiekimas“ praėjusį penktadienį laimėjo minėtų bendrovių skelbtą didžiausią šiais metais viešąjį dujų pirkimo konkursą.

Šių metų vasarį, atsižvelgiant į naftos produktų kainų ir valiutos kursų prognozes, už gamtines dujas, perkamas iš „Lietuvos dujų tiekimo“, „Vilniaus energija“ ir „Litesko“ mokės apie 18,5 euro už megavatvalandę. Tuo tarpu biržoje, kur „Vilniaus energija“ brangiau pirko dujas nuo metų pradžios, šį mėnesį toks pats kiekis dujų vidutiniškai kainavo apie 25 eurus. Sausio mėnesio vidutinė kaina biržoje siekė apie 27 eurus už megavatvalandę.

REKLAMA
REKLAMA

Lygiai prieš metus, 2014 m. vasarį, šilumos gamintojai už vieną megavatvalandę dujų mokėjo apie 33 eurus.

„Vilniaus energijos“ vykdyto viešojo pirkimo rezultatai dar kartą parodė, kad praėjusių metų Vyriausybės sprendimas dėl nuolaidos už dujas taikymo 2015-2016 m. pasiteisino su kaupu – dėl padidėjusios konkurencijos įmonės dujas šiuo metu perka pigiau nei buvo galima tikėtis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų