REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šešiems Vilniaus, Kauno, Marijampolės, Tauragės ir Utenos apskričių policijos pareigūnams išmokėta apie 4,6 tūkst. eurų vienkartinių piniginių išmokų už sėkmingą kovą su prekyba nelegaliais rūkalais.

Šešiems Vilniaus, Kauno, Marijampolės, Tauragės ir Utenos apskričių policijos pareigūnams išmokėta apie 4,6 tūkst. eurų vienkartinių piniginių išmokų už sėkmingą kovą su prekyba nelegaliais rūkalais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu geriausią rezultatą praėjusiais metais pasiekusiai policijos įstaigai - Utenos apskrities policijos Visagino policijos komisariatui - atiteko 10 tūkst. eurų piniginė parama, antradienį pranešė Policijos departamentas.

REKLAMA

Apdovanoti sėkmingai su nelegalia rūkalų apyvarta kovojančius policininkus ir komisariatus leido 2014 metų pabaigoje pasirašytas Policijos departamento ir tabako įmonės „Philip Morris Baltic“ susitarimas, pagal kurį bendrovė įsipareigojo suteikti policijai apie 104 tūkst. eurų dydžio paramą, kuri bus naudojama skatinti labiausiai kovojant su šešėliu pasižymėjusius apskričių vyriausiuosius policijos komisariatus ir jų pareigūnus 2015-2016 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Sutartis numato, kad iš minėtos sumos 50 tūkst. eurų Policijos departamento sprendimu bus paskirstyta policijos komisariatams, o likę 54 tūkst. eurų bus skirti pareigūnams skatinti.

Šalys taip pat sutarė bendradarbiauti nusikalstamų veikų ir administracinių teisės pažeidimų, susijusių su nelegalia tabako gaminių apyvarta, prevencijos, atskleidimo ir tyrimo srityje, rengdamos bendras priemones bei nusikalstamumo prevencijos projektus, keisdamosi su tuo susijusia informacija.

Pareigūnai bus skatinami pagal griežtai apibrėžtas taisykles. Apskričių vyriausieji policijos komisariatai Policijos departamento sprendimu bus skatinami kas pusmetį 2015 metais ir 2016 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiekvieną kalendorinių metų ketvirtį bus atrenkama po šešis skatintinus policijos pareigūnus.

Gali būti atrenkami viešosios ir kriminalinės policijos padalinių pareigūnai, per praėjusį kalendorinį ketvirtį sulaikę daugiausiai nelegalioje apyvartoje esančių tabako gaminių ar nustatę daugiausiai įstatymų nustatytos tabako gaminių laikymo, gabenimo, naudojimo, realizavimo tvarkos pažeidimų.

Pagal kiekvieną iš kriterijų bus paskatinami du policijos pareigūnai, pasiekę geriausių rezultatų: vienas iš apskrities vyriausiojo policijos komisariato miesto policijos komisariato ir vienas – iš apskrities vyriausiojo policijos komisariato rajono policijos komisariato.

REKLAMA

Per vienerius kalendorinius metus tas pats policijos pareigūnas galės būti paskatintas tik kartą. Tokiu atveju, jeigu tas pats policijos pareigūnas įgis teisę į paskatinimą daugiau nei vieną kartą per kalendorinius metus, atitinkama paramos suma bus pervedama tai policijos įstaigai, kurioje dirba pareigūnas ir turės būti panaudota priemonėms, skirtoms kovai su nelegalia prekyba, įsigyti.  

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų