REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Sutvarkyti Vilniaus šilumos ūkį gali pavykti nebent po savivaldos rinkimų, nes dabartinė miesto valdžia gina „Vilniaus energiją“ ir koncerno „Icor“ interesus, sako buvęs energetikos ministras Arvydas Sekmokas. Pasak jo, dabartinio ministro Roko Masiulio prašymas nepriklausomiems šilumininkams atskleisti tikruosius akcininkus rodo, kad ministerijos rankos surištos, todėl jis siūlo reguliuoti visus šilumos gamintojus.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabartinė valdžia, aš manau, nesiims tikrai jokių žingsnių, kadangi iki savivaldos rinkimų liko labai mažai, o realiai Vilniaus savivaldybė dangsto šiandien egzistuojantį monopolinį šilumos gamintoją „Vilniaus energiją“, tai čia ne tik nesiims, bet priešingai - stengiasi tą monopolį ir privilegijas išlaikyti. O pelnus gauna ne pati „Vilniaus energija“, o „Icor“ dukterinės įmonės“, - BNS sakė A.Sekmokas.

REKLAMA

Pasak jo, kovojant su nepriklausomais šilumos gamintojais, Energetikos ministerija neturi beveik jokios įtakos, ir tai rodo ministro R.Masiulio tonas. Tačiau, anot A.Sekmoko, ministras galėtų inicijuoti šilumos ūkio įstatymo pataisas, kuriomis būtų reguliuojami ir nepriklausomi gamintojai.

„Centrinė valdžia, ministerija įtakos praktiškai neturi ir ministro pasisakymas, kad jis kviečia, prašo, kad būtų atskleisti akcininkai, bet skamba tonas mažų mažiausiai keistai. Kodėl jie turėtų atskleisti, jeigu nėra įpareigojami kažkokių teisės aktų? Ką galėtų Energetikos ministerija, tai siūlyti pakeitimus šilumos ūkio įstatyme, kad visi šilumos gamintojai būtų reguliuojami ir numatyti tam tikrą metodiką. Tas stiprintų, nes šiandien nematome jokios realios konkurencijos“, - aiškino A.Sekmokas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų