REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva bus antroji Baltijos regiono valstybė (po Vokietijos), suplanavusi savo jūrines teritorijas ir numačiusi jų vystymo perspektyvas.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį Vyriausybė pritarė Aplinkos ministerijos pateiktai šalies teritorijos bendrojo plano jūrinių teritorijų daliai, kuria siūloma papildyti šį planą, ir teiks ją Seimui.

REKLAMA

2002 metais patvirtintas Lietuvos Respublikos teritorijos bendrasis planas apėmė tik dalį teritorinės jūros. Todėl jo papildymas jūrine dalimi, apimančia išskirtinę ekonominę zoną ir visą teritorinę jūrą, turės svarios įtakos jūrinių teritorijų ateičiai. Planuojamas rajonas apima vandenį, jūros dugną ir žemės gelmes, įvertinus ir virš jūros vykstančius procesus, rašoma pranešime spaudai.

Pateiktajame plane išnagrinėta dabartinė jūrinių teritorijų būklė, įvertinta gamtinė aplinka, saugomos teritorijos ir kultūros vertybės, gamtos ištekliai, ūkinė veikla jūroje, jos naudojimo interesai, regioninė politika ir kt. Pagrindinė plano dalis skirta šių teritorijų plėtrai, pateikti konkretūs sprendiniai. Numatytos ir bendrosios erdvinės, ir specializuotos jūros teritorijos struktūros – uostai, bendrojo naudojimo vandens keliai, techninė infrastruktūra, taip pat išteklių gavybai ir panaudojimui, rekreacijai ir turizmui skirtos struktūros.

Jūrinių teritorijų plano sprendiniai sudaro sklandžias jungtis tarp žemyninės ir jūrinės dalių, nuosekliai pratęsia šalies teritorijos bendrojo plano nuostatas ir sprendinius, atsižvelgus į Baltijos jūroje nustatytas ir besiformuojančias funkcines jungtis, ekologinius, kultūrinius, ūkinius ir kitus interesus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų