REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomajam komitetui antradienį patvirtinus prizinį fondą ir artėjant DNB LKF taurės finalo aštuonetui, leidinys „Mūsų krepšinis“ paprašė žinomo specialisto, Vilniaus krepšinio mokyklos direktoriaus Šarūno Sakalausko pateikti prognozes.

REKLAMA
REKLAMA

„Lemiamą vaidmenį trijų dienų turnyro metu vaidins trenerių dvikovos. LKL čempionate yra tikrai įdomių trenerių asmenybių – ir patyrusių, ir jaunų. Visi tie treneriai labai daug dėmesio skiria rungtynių analizei ir planui. Rungtynių rezultatas priklausys nuo to, ar numatyti tinkami tikslai ir kaip komanda įgyvendins tuos tikslus“, – sakė Š. Sakalauskas.

REKLAMA

Vasario 20–22 dienomis Kauno „Žalgirio“ arenoje susikaus aštuonios stipriausios LKL komandos, atrinktos pagal rezultatus po antrojo rato.

Penktadienis – ketvirtfinaliai

1 pora: Utenos „Juventus“–Pasvalio „Pieno žvaigždės“ – 13 val.

Nugalėtojas – „Juventus“

„Tai – lygios komandos. Laimėtojas visiškai neaiškus. Mačas bus nepaprastai įdomus ir intriguojantis. Vis dėlto, pirmenybę duočiau „Juventus“, nes tai komanda, kuri turi savo braižą. Treneris Dainius Adomaitis žino aiškiai, ko jis nori, šiame sezone iš šios komandos išspaudžia maksimumą. Žaidimas stabilus“, – sakė Š. Sakalauskas.

REKLAMA
REKLAMA

2 pora:  Vilniaus „Lietuvos rytas“–Alytaus „Dzūkija“ – 15.30 val.

Nugalėtojas – „Lietuvos rytas“

„Lietuvos rytas“ pastaruoju metu pralaimi ir tai atsiliepia komandos psichologijai. Vilniaus krepšininkai pralaimi praleisdami daug taškų, šlubuoja gynyba. Jei nepavyks iki to laiko laimėti kelerių rungtynių, vadovaujama patyrusio trenerio Andrejaus Urlepo „Dzūkija“ turi galimybių įkąsti. Tačiau favoritu laikau „Lietuvos rytą“, – sakė Š. Sakalauskas.

3 pora:  Klaipėdos „Neptūnas“–„Šiauliai“ – 18 val.

Nugalėtojas – „Neptūnas“

„Neptūnas“ Eurolygoje įgijo labai gerą patirtį, žaidėjai užsigrūdinę. Būtent dėl šių dalykų Klaipėda turi pasiekti pergalę, nors rungtynės turėtų būti labai įdomios“, – sakė Š. Sakalauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4 pora:  Kauno „Žalgiris“–Panevėžio „Lietkabelis“ – 20.30 val.

Nugalėtojas – „Žalgiris“

„Nors „Lietkabelis“ LKL pirmenybėse tik po pratęsimo pralaimėjo „Žalgiriui“ ir vieno mačo faktorius gali daug ką lemti, daugiau galimybių laimėti turi Kauno ekipa. Ji demonstruoja labai gerą gynybą, turi daug žaidėjų, kuriuos gali keisti. Taip pat turi labai stiprų trenerių štabą“, – sakė Š. Sakalauskas.

Šeštadienis – pusfinaliai

Atsižvelgdamas į ankstesnes prognozes Š. Sakalauskas pusfinalio poras sudėliojo taip:

2 poros laimėtojas („Lietuvos rytas“) prieš 3 poros laimėtoją („Neptūnas“) – 18 val.

Nugalėtojas – „Lietuvos rytas“

„Tai – principinė dvikova. „Neptūnas“ norės įrodyti, kad yra antra šalies komanda, ne veltui žaidė Eurolygoje. Pergalę lems gynyba, trenerių plano įgyvendinimas ir psichologija. Vis dėlto, manau, kad laimės „Rytas“, – sakė Š. Sakalauskas.

REKLAMA

1 poros laimėtojas („Juventus“) prieš 4 poros laimėtoją („Žalgiris“) – 20.30 val.

Nugalėtojas – „Žalgiris“

„Jau anksčiau minėjau, kad „Žalgirio“ pranašumai prieš kitus DNB LKF taurės dalyvius yra ilgesnis suolelis, geresnė gynyba. Šie veiksniai turėtų suveikti ir mače su „Juventus“, nors Utenos ekipa yra ambicinga ir pavojinga, o jos treneris – patyręs. Laimės „Žalgiris“, – prognozavo Š. Sakalauskas.

Sekmadienis – mažasis ir didysis finalai

Rungtynės dėl trečiosios vietos: „Neptūnas“–„Juventus“ – 18 val.

Nugalėtojas – „Neptūnas“

„Klaipėdiečių pranašumas – Eurolygos patirtis ir ilgesnis atsarginių suolas. Utenai dėl traumos praradus „centrą“ Vaidą Čepukaitį, svarbų vaidmenį turėtų suvaidinti ir „Neptūno“ priekinė linija“, – analizavo Š. Sakalauskas.

REKLAMA

Finalas: „Žalgiris“–„Lietuvos rytas“ – 20.30 val.

Nugalėtojas – „Žalgiris“

„Klasikinė kova. Manau, kad iki finalo „Rytas“ pagerins žaidimą. Finale viskas įmanoma. Tiesa, „Žalgiris“ žais namie. „Žalgirio“ arenos palaikymo negalima net lyginti su kitomis Europos arenomis. Taip pat norėčiau pabrėžti brandų Kauno komandos žaidimą, solidų trenerių vadovavimą rungtynėms. Norėčiau pagirti „Žalgirio“ trenerių štabą. Turėtų laimėti „Žalgiris“, – reziumavo Š. Sakalauskas.

LKF vykdomasis komitetas patvirtino, kad DNB LKF vyrų Didžiąją taurę laimėjusi komanda gaus 15 tūkst. eurų. Pralaimėjusiai finale ekipai bus įteikta 10 tūkst. eurų. Trečiosios vietos laimėtojai gaus 5 tūkst., ketvirtąją vietą užėmusieji – 2,4 tūkst., o po ketvirtfinalio pasitraukusios ekipos – po 600 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

DNB LKF finalo aštuoneto metu paaiškės ir moterų taurės nugalėtojos. Dėl moterų taurės kovos „Utena“, Klaipėdos lėjo Klaipėdos „Fortūna“, Marijampolės „Sūduva“ ir Kauno rajono „Hoptrans-Sirenas“. Galutinės poros paaiškės vasario 14–15 dienomis. Mažasis ir didysis finalai bus žaidžiami sekmadienį, vasario 22 dieną.

Bilietus į šventę galima įsigyti internetu http://krepsiniobilietai.lt arba „Žalgirio“ arenos kasose. Artėjant renginiui bilietai brangs.

Drauge su vyrų ir moterų rungtynėmis „Žalgirio“ arenoje vyks ir Lietuvos moksleivių lygos Visų žvaigždžių šventė. Įėjimas į ją – nemokamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų