REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Vyriausybės siekis „perkrauti“ santykius su Rusija žlugo, – tai pripažino Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininkas socialdemokratas Benediktas Juodka.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų Vyriausybės programoje, – tai buvo daugiau kaip prieš dvejus metus, – santykiuose su Rusija buvo fiksuojama „perkrovos“ idėja. Žlugo ta „perkrovos“ idėja su kaimyne Rusija. Bet jeigu atkreipsite dėmesį, (JAV prezidento Baracko) Obamos politikoje su Rusija irgi yra „perkrovos“ idėja. Žlugo ir Obamos idėja“, – trečiadienį Seime žurnalistams pristatydamas URK patvirtintas Lietuvos užsienio politikos gaires kalbėjo B. Juodka.

REKLAMA

„Neprognozuojamą kaimyną turime, todėl prognozuoti į priekį kokius nors politinės „perkrovos“ dalykus yra ganėtinai sunku, bet tai nereiškia, kad neturime bendrauti, ieškoti būdų su kaimynais. Tačiau privalome turėti stuburą realizuoti savo užsienio politiką“, – tvirtino parlamento komiteto vadovas.

2012 metų gruodį patvirtintoje Vyriausybės programoje buvo rašoma, kad Lietuvos ir Rusijos santykiams būtinas „perkrovimas“. Dokumente Vyriausybė žadėjo bendradarbiavimą su Rusija grįsti abipusį pasitikėjimą stiprinančiomis europietiškomis vertybėmis ir kreipti dėmesį ne į praeitį, o į ateitį.

REKLAMA
REKLAMA

Komiteto trečiadienį patvirtintose gairėse keliamas siekis remti Rusijos pilietinės visuomenės formavimąsi, puoselėti demokratijos, pagarbos žmogaus teisėms ir laisvėms vertybių sklaidą.

Anot B. Juodkos, minėtose gairėse santykiai su kaimynais yra vienas iš trijų svarbiausių Lietuvos užsienio politikos krypčių.

Kaip pirmąjį politikas nurodė Rytų partnerystės programos įgyvendinimą ir Europos Sąjungos plėtrą. Antrasis – Lietuvos saugumo ir nepriklausomybės užtikrinimas.

Kaip svarbios užsienio politikos kryptys taip pat įvardyta narystė tarptautinėse organizacijose, transatlantinis bendradarbiavimas, ekonominė diplomatija, užsienyje gyvenančių Lietuvos piliečių teisių gynimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gairėse taip pat keliamas uždavinys didinti Lietuvos žinomumą pasaulyje, kurti palankią informacinę erdvę, imtis veiksmų prieš Lietuvai priešišką propagandą, didinti Lietuvos draugų skaičių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų