REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Norvegijos ambasadorius Lietuvoje Dagas Malmeras Halvorsenas sako, kad vaikai iš lietuvių šeimų Norvegijoje atimami labai retai.

REKLAMA
REKLAMA

Interviu naujienų portalui delfi.lt jis patvirtino, kad per dvejus metus buvo 13 tokių atvejų, 10 iš jų buvo išspręsti biologinių tėvų naudai. Iš viso Norvegijoje gyvena apie 60 tūkst. lietuvių.

REKLAMA

Taip pat Norvegijos ambasadorius patikino, jog apie vaiko teisių apsaugos tarnybą „Barnevernet“ žiniasklaidoje pateikiama daug neteisingos informacijos, o tėvų teisės būna apribojamos tik kraštutiniu atveju. Anot D. M. Halvorseno, vaikai iš šeimų paimami tik tais atvejais, kai jose nuolat užfiksuojama pažeidimų, tėvai atsisako bendradarbiauti su vaiko teisių specialistais.

„Girdžiu labai daug mitų, spekuliacijų, žiniasklaidoje pateikiama labai daug neteisingos informacijos. Noriu patikinti, kad rūpinimosi vaikais sistema Norvegijoje yra kurta labai kruopščiai. Pagal dabartinį modelį jau užaugo trys norvegų kartos. Mitas, kad „Barnevernet“ organizacijos nariai yra bejausmiai monstrai, kurie tiesiog nori išplėšti vaikus iš tėvų. Tėvų teisės apribojamos tik kraštutiniu atveju“, – interviu delfi.lt sakė ambasadorius.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikrai nėra taip, kad vaikas atimamas po kokio nors vieno atvejo, – tai sudėtingas sprendimas, kuriam įtaką daro daug kintamųjų. Manau, „Barnevernet“ laikosi teisingų veiklos principų, tyrimai rodo, kad Norvegijoje augantys vaikai yra vieni iš laimingiausių pasaulyje“, – tvirtino jis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų