REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas ir Vyriausybė svarsto galimybę įsirengti specialias patalpas, kurios būtų apsaugotos nuo pasiklausymo ir turėtų modernias ryšio blokavimo sistemas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša TV3 žinios, Seimo valdyba svarsto, jog tokios Seimo patalpos galėtų būti įrengtos pirmųjų Seimo rūmų rūsyje už maždaug 300 tūkst. eurų, tuo metu Vyriausybė esą taip pat svarsto įsirengti „slėptuvę“ už 780 tūkst. eurų.

REKLAMA

Nurodoma, jog specialios patalpos parlamente būtų skirtos kai kuriems slaptiems Seimo valdybos, komitetų ir komisijų pasitarimams.

Konservatorius, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys Arvydas Anušauskas tvirtina, kad patalpos reikalingos „slaptiems pasitarimams“, nes šiuo metu parlamentarai nėra apsaugoti nuo pasiklausymo, nes yra šalia vietos, kur vyksta slapti pasitarimai, yra kitų pašalinių patalpų ir nėra ryšio blokavimo sistemų,

REKLAMA
REKLAMA

„Tos patalpos išties reikalingos, kad nebūtų galimybių panaudojant technines priemones susirinkti tos papildomos informacijos tiek nedraugiškų šalių slaptosioms tarnyboms, tiek, mano supratimu, privatiems asmenims“, - sakė jis.

Parlamentaras taip pat nurodė, jog techninė apsauga turėtų būti įrengta ir Seimo vadovybės kabinetuose.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų