REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiekvieną dieną mus pasiekia žinios apie skaudžias avarijas keliuose. Permainingi orai vairuotojams dažnai paspendžia spąstų. Vienintelė Lietuvoje lenktynių trasa „Nemuno žiedas“ ne tik įsteigė „Lietuvos draudimo“ žiemos vairavimo aikštelę prie Kačerginės miestelio, bet ir pakvietė geriausius šalies lenktynininkus, kad jie pasidalytų savo patirtimi ir padėtų vairuotojams pagerinti vairavimo įgūdžius.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį savaitgalį, vasario 6–7 dienomis, „Nemuno žiedo“ trasoje vyko bendras VšĮ „Nemuno žiedas“ ir AB „Lietuvos draudimas“ renginys. Ir penktadienį, ir šeštadienį „Lietuvos draudimo“ žiemos vairavimo aikštelėje savo vairavimo įgūdžius galėjo lavinti kiekvienas užsiregistravęs. Jiems talkino automobilių sporte gerai žinomi profesionalai Vytautas Švedas ir Audrius Gelžinis. Lenktynininkai vedė seminarus apie tai, kaip reikia vairuoti slidžiame kelyje. Vėliau sėdo į kiekvieno dalyvio automobilį ir parodė, kaip teorines žinias pritaikyti praktikoje. Penktadienį renginyje apsilankė daugiau nei 50, o žvarbaus šeštadienio oro nepabūgo 40 žmonių.

REKLAMA

Ką pataria lenktynininkai?

V. Švedas yra vienas iš greičiausių šalies ralio lenktynininkų, pats neseniai dalyvavęs žiemos ralyje, kur užėmė trečiąją vietą. Žinoma, yra didelis skirtumas, pilotuoti sportinį bolidą su specialiomis padangomis ar įprastą automobilį. Tačiau ir ten, ir ten fizikos dėsniai veikia vienodai. Todėl dažniausia incidentų priežastimi slidžiame kelyje tampa per didelis greitis. Tokioje situacijoje priekiniai sukantieji ratai praranda sukibimą su kelio danga ir pradeda slysti tiesiai, nors vairuotojas ir suka vairą. Užsiėmimų dalyviai ne tik klausė teorijos, bet ir išbandė praktiškai, kaip išvengti tokių situacijų ar jas ištaisyti. O šalia sėdintis V. Švedas jiems gyvai patarinėjo.

REKLAMA
REKLAMA

„Juta Racing“ komandos vadovas A. Gelžinis yra labai geras žiedinių lenktynių specialistas. Audrius savo paskaitoje akcentavo manevrus su vairu, kurie gali padėti išvengti didelių nemalonumų kelyje. Taip pat rekomendavo visada pasitikrinti, koks automobilių padangų sukibimas su kelio danga. Čia puikiai tinka paminėti automanų išmintį, kad geras vairuotojas išsisuka iš bet kokios keblios situacijos kelyje, tačiau labai geras vairuotojas į ją nepatenka.

Renginio organizatoriai pranešė, kad jei oro sąlygos leis, greitu metu įvyks dar du tokie renginiai. Naujienas apie „Lietuvos draudimo“ žiemos vairavimo aikštelę sekite svetainėje http://nemunoziedas.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų