REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pusiaujo Gvinėjoje pasibaigusį Afrikos futbolo čempionatą (African Cup of Nations) po 23-jų metų pertraukos antrąsyk laimėjo Dramblio Kaulo Kranto rinktinė.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį finale Dramblio Kaulo Kranto futbolininkai tik po baudinių serijos 9:8 įveikė Ganos vienuolikę. pagrindinis susitikimo laikas ir pratęsimas baigėsi be įvarčių, o baudinių serijos didvyriu tapo 35-erių metų nugalėtojų vartininkas Barry's "Copa" Boubacaras, atmušęs lemiamą varžovo kolegos Birmaho Razako smūgį ir pats įmušęs lemiamą baudinį.

REKLAMA

Ketvirtą kartą finale žaidusi Dramblio Kaulo Kranto komanda pirmą kartą aukso medalius iškovojo 1992 metais, o 2006 ir 2012 metais tenkinosi sidabru.

Keturis (1963, 1965, 1978 ir 1982 metais) kartus "Juodojo" žemyno pirmenybes laimėjusiai ir po penkerių metų į finalą patekusiai Ganos vienuolikei sidabru tenka tenkintis jau trečią kartą iš eilės - prieš tai pralaimėti 1992 ir 2010 metų finaliniai susitikimai.

Beje, tai buvo antrasis Dramblio Kaulo Kranto ir Ganos rinktinių finalas Afrikos čempionatų istorijoje - 1992 metais Senegale vykusios rungtynės taip pat baigėsi nulinėmis lygiosiomis, o baudinių seriją 11:10 laimėjo Dramblio Kaulo Kranto futbolininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, šios abi komandos 2008 metais tarpusavy aiškinosi bronzos medalių likimą ir tąsyk rezultatu 4:2 laimėjo gimtojoje šalyje žaidusi Ganos komanda.

Bronzos medalius 2015 metų Afrikos pirmenybėse iškovojo po septyniolikos metų pertraukos tarp keturių pajėgiausių žemyno komandų patekusi Kongo Demokratinės Respublikos rinktinė. Šeštadienį rungtynėse dėl trečiosios vietos Kongo Demokratinės Respublikos vienuolikė po baudinių serijos 4:2 nugalėjo pirmą sykį šalies istorijoje ketvirtąją vietą pirmenybėse užėmusius šeimininkus Pusiaujo Gvinėjos futbolininkus.

Normalus rungtynių laikas nugalėtojo neišaiškino - 0:0, o pratęsimas nebuvo žaidžiamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų