REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kol elektroniniai knygynai siunčia informaciją apie nuolaidas ir naujas knygas, lietuviškų knygų autoriai leidžia savo knygas patys ar kartu su leidykla ir jas parduoda ne tik knygynuose, bet ir internetu savo tinklaraščiuose, „Facebook“ paskyrose ar specialiai knygai sukurtuose puslapiuose. Šių naujų pardavimo kanalų rezultatai puikūs, galbūt netgi rekordiniai.

REKLAMA
REKLAMA

„Facebook“ sekėjai per savaitę išpirko 1200 knygų

Mantvydą Leknicką būtų galima pavadinti savotišku rekordininku. Savo pirmąją poezijos knygą jis pardavė per savaitę, skleisdamas apie ją informaciją tik feisbuke ir savo tinklaraštyje. Vaikinas dirba reklamos agentūroje, o laisvalaikiu rašo eiles ir publikuoja jas minėtuose šaltiniuose. Tūkstančiai jo sekėjų debiutinę knygą išpirko per savaitę. Bet gerbėjai vis rašė laiškus prašydami knygos, todėl autorius išleido papildomą tiražą. Vaikinas labai džiaugiasi sėkmingu debiutu, bet dar labiau – tuo, kad padedamas draugų viską padarė pats. Jį džiugina susitikimai su skaitytojais ir jis jau svajoja apie naują knygą.

REKLAMA

Spėjo tapti geidžiamiausia kalėdine dovana

Debiutinė garsios Lietuvos stilistės Agnės Gilytės knyga „Spintologija“ prieš patekdama į knygynus atsidūrė stiliui neabejingų moterų rankose. Savo pirkiniu jos viešai džiaugėsi ir dalijosi su draugėmis feisbuko paskyrose.

Knygą Agnei padėjo išleisti leidykla „Alma littera“. Kai leidinys pasiekė knygynus, daugiau nei 700 knygų jau buvo nupirkta internetu. Autorė paskelbė apie išankstinius užsakymus savo tinklaraštyje ir sulaukė antplūdžio. Pirmasis knygos tiražas išpirktas per rekordiškai trumpą laiką, ir skaitytojai sulaukė naujo. Autorė džiaugiasi gražiais skaitytojų komentarais ir planuoja naujus leidinius.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji Lietuvoje knyga nuotakoms

Simona Krasauskienė su autorių kolektyvu parengė knygą nuotakoms „Nuotakos biblija“ ir vestuvių planuoklį. Analogų Lietuvoje neturinti knyga knygynuose bus parduodama tik nuo 2015 metų kovo pradžios, o išankstiniai užsakymai priimami jau dabar specialiai knygai sukurtoje interneto svetainėje. Didelė dalis numatomo tiražo jau parduota. Paklausta, kodėl knygą pirmiausia pardavinėja internetu, knygos sudarytoja atsakė, kad nuotakos dažniausiai visko ieško internetu, tad ir pirmas reikalingiausias vestuvių planavimo daiktas parduodamas per internetą. Knyga pirmiausia pasieks tas merginas, kurios ją rezervavo iš anksto. Nors knygos dar negavo nė viena būsima nuotaka, moteris šypsodamasi pasakoja kasdien sulaukianti daug žinučių į feisbuko paskyrą su klausimu: „Gal galima knygą gauti anksčiau?“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„98 kūrybiškumo istorijos“ tapo ir rinkodaros mokymais

Du autoriai – Tomas Ramanauskas ir Kristupas Sabolius – leidosi į avantiūrą ir išleido kūrybiškumo vadovėlį „Žmogus, kuris žinojo viską“. Jame aprašomi atvejai, įvykiai, vizijos, sprendimai, kai ieškodamas išeičių asmuo pasielgė neįprastai ir laimėjo. Istorijos papildytos iliustracijomis. 100 talentingų kūrėjų iš viso pasaulio specialiai šiai knygai vizualizavo žmogų, kuris žino viską. Pagal šią knygą yra sukurti ir kūrybiškumo mokymai.

Autoriai nusprendė leisti knygą patys, nes taip įdomiau – patys kontroliuoja viską: knygos leidybą, pardavimą, rinkodarą, ir daro taip, kaip jiems atrodo tinkama. „Yra ir kita medalio pusė – dabar jau žinome, kodėl lietuvių autoriai vengia tai daryti patys: daug parašų, daug tvirtinimų, sąskaitų... Tikrai baisi biurokratija“, – komentuoja T. Ramanauskas.

Knygos pardavimo pradžia sėkminga. Vadovėlis parduodamas knygynuose ir internete. „Tikime, kad Lietuvos gyventojai vis labiau prekes perka internetu, todėl fizinis knygos buvimas knygyne didelės pridėtinės vertės nesudaro“, – sako autoriai.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų