REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva skirs papildomą paramą ukrainiečiams, kurie norės atvykti ir studijuoti magistrantūros studijų programose Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės biudžete ukrainiečių studijoms jau numatyta apie 290 tūkst. eurų. Už šias lėšas planuojama skirti stipendijas ir išmokas studijų kainai padengti, pranešė Švietimo ir mokslo ministerija.

REKLAMA

Ukrainiečių jaunuolių galimybes studijuoti Lietuvos aukštosiose mokyklose ketvirtadienį aptarė Ukrainos švietimo ir mokslo viceministras Maksymas Striha bei Lietuvos švietimo ir mokslo viceministras Rimantas Vaitkus.

Lietuvos švietimo ir mokslo ministerija ketina atrinkti ir ukrainiečiams pasiūlyti studijų sritis, kuriose jie galėtų rinktis konkrečias magistro studijas anglų kalba. Ukrainos švietimo ir mokslo viceministro pageidavimu, bus svarstoma galimybė priimti mažiau studentų, tačiau apmokėti jiems ir pragyvenimo išlaidas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak pranešimo, viceministras M.Striha pasidžiaugė Lietuvos suteikiama parama jaunuoliams iš karo alinamos šalies.

Per susitikimą taip pat aptartas bendradarbiavimo programos mokslo ir technologijų srityje pratęsimas, kadangi šių metų pirmą ketvirtį bus skelbiamas naujas konkursas dėl dvišalių mokslinių tyrimų projektų finansavimo 2017–2018 metais.

Ukrainos viceministras pakvietė Lietuvos mokslininkus su Ukrainos mokslininkais teikti paraiškas naujiems Europos Sąjungos mokslinių tyrimų ir inovacijų programos „Horizontas 2020“ konkursams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėliau M.Striha su Švietimo ir mokslo ministerijos kancleriu Dainiumi Numgaudžiu lankėsi Vilniaus lietuvių namuose, susitiko su ten gyvenančiais ir besimokančiais ukrainiečių vaikais. Šie vaikai kartu su mokytojais yra atvykę iš Ukrainos sričių, kenčiančių nuo karo. Lietuva vaikams suteikė humanitarinę pagalbą – organizavo jų mokymą ir apgyvendinimą Vilniuje.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų