REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Studentai, siekiantys karjeros teismo salėse, dėl įtemptų teismo tvarkaraščių turi tenkintis sausa teorija. Retam pavyksta patekti į teismų sales praktinei paskaitai – posėdžio inscenizacijai.

REKLAMA
REKLAMA

Dar praėjusiais metais Vilniaus universiteto studentai stumdydavo stalus ir kėdes auditorijose bandydami bent taip, savo jėgomis, susikurti menamą teismo salę. Tačiau naujas semestras – laikas permainoms. Po žiemos sesijos į paskaitas sugrįžę studentai studijas pradėjo praverdami naujos – teismo inscenizacijai skirtos auditorijos – duris.

REKLAMA

„Ruošiame specialistus, kurių daugelio darbo vieta – teismo posėdžių salė. Studentams būtina mokytis toje aplinkoje, kurioje ateityje teks dirbti. Procedūrinius dalykus studijuojantiems studentams, tokios auditorijos ne tik reikalingos, bet tiesiog privalomos“, – sakė Vilniaus universiteto profesorius, Teisės fakulteto Baudžiamosios justicijos katedros vedėjas habil. dr. Gintaras Švedas.

Pasak G. Švedo, dar prieš prasidedant naujam semestrui dėstytojai, kurie veda procesinius seminarus, konkuravo tarpusavyje rezervuodami šią auditoriją savo paskaitoms. Vilniaus universitete teismo inscenizacijos ypatingai aktualios baudžiamąjį ir civilinį procesus studijuojantiems studentams. „Turime net šešiolika studentų grupių, tad dėstytojai ir suskubo užsitikrinti vedamų paskaitų vietą. Seniau studentai patys bandydavo perstumdyti baldus norėdami sukurti teismo salę, visgi tai buvo toli nuo tikrovės ir net negalima lyginti su stacionaria teismo inscenizacijos auditorija“, – šypsosi G. Švedas tvirtindamas, jog nauja universiteto auditorija yra itin šiuolaikiška ir net pranoksta esančias Skandinavijos šalių teisės universitetuose.

REKLAMA
REKLAMA

Teismo inscenizacijos auditorija pavadinta, jos įrengimą parėmusios tarptautinės advokatų kontoros „Magnusson“ vardu.

„Pastebime, kad prie mūsų komandos prisijungiantiems jauniems, tik mokslus baigusiems teisininkams, nėra lengva įsitraukti į kasdienį teismų darbą. Visgi teismo aplinka labai specifinė, svarbu dar studijuojant ją „prisijaukinti“, prie jos priprasti“, – sakė Ligita Ramanauskaitė, „Magnusson ir partneriai“ vadovaujanti partnerė Lietuvoje.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų