REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neatsakingas elgesys su konteineriais kasmet atliekų tvarkymo bendrovėms ne tik sukuria dešimčių tūkstančių eurų žalą, bet ir sukelia nepatogumų atliekas rūšiuoti norintiems gyventojams. Ekologijos verslo bendrovės „Ecoservice“ tyrimas atskleidė, kad vien per praėjusius metus buvo sugadinta 280 antrinių žaliavų konteinerių, įskaitant vadinamuosius „varpelius“, ir dar apie 1500 atliekų konteinerių.

REKLAMA
REKLAMA

Anot „Ecoservice“ vykdomosios direktorės Daivos Skrupskelienės, konteineriai dažnai tampa ne tik neatsargių, bet ir planuotų, piktybiškų, veiksmų taikiniais.

REKLAMA

„Konteineriai gali būti sugadinami ne tik juos specialiai laužant ar tiesiog visiškai neprižiūrint, bet ir, tarkime, padegant. Pavyzdžiui, neatsargiai numesta deganti nuorūka ar kita dar karšta medžiaga gali sukelti gaisrą, o antrinių žaliavų konteineriai, dar kitaip vadinami „varpeliais“, yra pagaminti iš stiklo pluošto medžiagos, todėl jie dažnai sudega nepataisomai“, – sako D. Skrupskelienė.

Anot D. Skrupskelienės, dėl neapgalvoto poelgio sugadinus konteinerį, be galimybės rūšiuoti savo atliekas gali likti net visas daugiabučių kompleksas.

REKLAMA
REKLAMA

Ekologijos verslo bendrovės duomenimis, praėjusiais metais nepataisomai sugadintų konteinerių vertė yra daugiau nei 46 tūkst. eurų. Nepataisomai sugadinti konteineriai keičiami naujais, o likusieji, kuriems, pavyzdžiui, reikia tik pakeisti dangtį ar ratus – remontuojami.

Karštoms atliekoms – metaliniai konteineriai

„Ecoservice“ atstovų teigimu, vietose, kur fiksuojami dažnesni konteinerių sugadinimai juos padegant, yra statomi metaliniai atsparūs karščiui konteineriai.

Gyventojai raginami būti atsakingi ir nemesti dar karštų ar degančių atliekų į buitinėms atliekoms skirtus konteinerius. „Ecoservice“ atstovų teigimu, net ir į nedegų metalinį konteinerį supylus buitines atliekas kartu su karštomis atliekomis, kyla gaisras – tikėtina, kad tokį gaisrą galima užgesinti lengviau, tačiau pavojus turtui bei sveikatai išlieka didelis.

„Ecoservice“ veikia jau beveik 20 metų. Bendrovė valdo didžiausią atliekų tvarkymo tinklą keturiolikoje Lietuvos savivaldybių. „Ecoservice“ rūpinasi komunalinių, statybinių ir stambiagabaričių atliekų bei antrinių žaliavų surinkimu, vežimu ir apdorojimu.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų