REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pernai metais daugiau nei pusė smulkiųjų įmonių Lietuvoje pradėjo plėsti savo veiklą ir savo lėšas skyrė verslo plėtros planams. Be to, drąsiau kuriasi ir naujos mažos įmonės. Tai rodo UAB „Investicijų ir verslo garantijos" (INVEGA), įgyvendinančios Ūkio ministerijos iniciatyva sukurtų finansinių priemonių kompleksą, skaičiavimai. Tokia smulkiųjų verslininkų plėtra siejama su efektyviomis valstybės pastangomis padėti šiam verslui bei palanki aplinka verslo pradžiai bei augimui.

REKLAMA
REKLAMA

INVEGA per 2014 m. už smulkiojo ir vidutinio verslo (SVV) atstovų paskolas kredito įstaigoms suteikė 577 garantijas. Jų suma siekė 40 mln. Eur, o tai yra 11,4 proc. daugiau nei 2013 m. Toks mechanizmas, kai valstybė padeda verslininkams gauti paskolas iš finansinių institucijų, lėmė tai, kad SVV įmonėms verslo pradžiai ar plėtrai pernai pavyko pasiskolinti apie 58,3 mln. Eur.

REKLAMA

Pasaulio banko duomenimis Lietuva užima 11 vietą pagal verslo pradžios rodiklį. Tai reiškia, kad Lietuvoje verslą pradėti yra sudarytos pakankamai geros sąlygos – taip dabartinę situaciją verslo srityje vertina INVEGOS valdybos pirmininkas Marius Skarupskas. Skaičiuojama, kad pernai kiekvieną mėnesį vidutiniškai buvo suteikiama po 15 garantijų už įmonių, veikiančių iki 1-erių metų, verslo projektus.

INVEGA rūpinasi ne tik pradedančiais savo verslą, bet ir ketinančiais jį plėsti. Tarp finansinių priemonių, skirtų verslininkams, norintiems plėsti savo įmones, yra garantijos, lengvatinės paskolos, dalinis palūkanų kompensavimas. Pastebima, kad pernai nesikeitė bendra tendencija, jog verslo plėtrą drąsiausiai planuoja įmonės, veikiančios ilgiau nei 5-erius metus. Tokioms įmonėms INVEGA pernai suteikė beveik pusė visų garantijų – 47,8 proc.

Parengta pagal INVEGA informaciją.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų