REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos čempionai toliau aktyviai rikiuoja savo gretas naujam sezonui. Dar vienu Vilniaus “Žalgirio” komandos naujoku tapo baltarusis Jurijus Kendyšas

Lietuvos čempionai toliau aktyviai rikiuoja savo gretas naujam sezonui. Dar vienu Vilniaus “Žalgirio” komandos naujoku tapo baltarusis Jurijus Kendyšas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

24-erių metų futbolininkas su žalgiriečiais treniravosi nuo pat pasirengimo artėjančiam sezonui pradžios. Jis kartu su savo naujaisiais komandos draugais buvo išvykęs į treniruočių stovyklą Brazilijoje, kur sužaidė ketverias draugiškas rungtynes su Pietų Amerikos klubais. J. Kendyšas praėjusį sezoną praleido “Trakų” ekipoje, kurioje pasižymėjo sėkmingu žaidimu abiejose aikštės pusėse.

REKLAMA

Atraminio saugo pozicijoje rungtyniaujantis 187 cm ūgio žaidėjas buvo pavojingas prie varžovų vartų pelnydamas 4 įvarčius bei atlikdamas 2 rezultatyvius perdavimus. “Žalgirio” naujokas taip pat pirmavo visoje A lygoje pagal atliktus perdavimus (2109) ir jų tikslumą (1806). J. Kendyšo žaidimas gynyboje buvo dar įspūdingesnis. Jis laimėjo daugiausia mikrodvikovų (iš 867 laimėtos 554) bei perėmė daugiausia kamuolių (536).

REKLAMA
REKLAMA

Savo laiku Baltarusijos jaunimo rinktinėms atstovavęs J. Kendyšas du kartus buvo išrinktas į simbolinę A lygos rinktinę. “Šis žaidėjas nuo pat praėjusio sezono pradžios buvo vienas įdomiausių futbolininkų. Kaip atspindi ir statistika, J. Kendyšas yra labai tvirtas, pajėgus žaidėjas, pasižymintis visomis reikiamomis atraminiui saugui savybėmis”, - komandos naujoką apibūdino “Žalgirio” sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.

J. Kendyšas profesionalo karjerą pradėjo gimtinėje. Baltarusijoje futbolininkas atstovavo Minsko “Partizan”, Žodzinos “Torpedo”, Mozyriaus “Slavia”, Bresto “Dinamo” klubams. Iš pastarosios ekipos į Lietuvą J. Kendyšas atvyko 2014 m. pradžioje. “Manome, jog Jurijus turi visas galimybes tapti labai svarbiu mūsų komandos žaidėju. Persikėlimas į “Žalgirį” jam bus didelis žingsnis į priekį. Jis žais stipriausioje šalies ekipoje, varžysis Čempionų lygos atrankoje.

Buvimas vienoje komandoje su tokiais žaidėjais kaip Deividas Šemberas tikrai padės Jurijui sparčiai tobulėti”, - neabejoja M. Nikoličius. Baltarusio adaptacija “Žalgiryje” neturėtų užtrukti. Atstovaudamas “Trakams” J. Kendyšas metus laiko gyveno Vilniuje, treniravosi ir žaidė Lietuvos futbolo federacijos stadione. Pastarąsias tris savaites jis kartu su naująja savo komanda praleido Brazilijoje bei netrukus išvyks į dar vieną treniruočių stovyklą Kipre. Namų ilgesys iš Minsko kilusį futbolininką taip pat turėtų aplenkti. “Jurijus atmetė pelningesnius Rusijos klubų pasiūlymus, pasirinkdamas ne tik pažįstamą aplinką, bet ir geresnes tobulėjimo galimybes. Tai yra puikus iššūkis jo karjeroje. Tikimės, jog žaidimas “Žalgiryje” jam padės atverti Baltarusijos nacionalinės rinktinės duris”, - sakė “Žalgirio” sporto direktorius. Įdomu tai, jog Vilniuje liekantis J. Kendyšas yra gimęs tais pačiais metais bei tą pačia dieną kaip ir iš “Žalgirio” neseniai į Kazachstano “Aktobe” klubą persikėlęs atraminis saugas Artūras Žulpa. Beje, komandos vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas dar praėjusią vasarą J. Kendyšą įvardijo kaip vieną mėgstamiausių savo žaidėjų Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų